08:16
207 річниця від дня народження Т.Шевченка

        З метою вшанування 207-ї річниці від дня народження видатного українського поета, прозаїка, художника, громадського діяча Тараса Шевченка у закладі з 9 по 12 березня 2021 року проведено ряд заходів з використанням дистанційних технологій.

       Серветник М.В. у 9-В класі провела вікторину «Що ви знаєте про Кобзаря», під час якої діти поглибили свої знання про життєвий шлях поета, детальніше ознайомилися з його творчим доробком, переглянули мистецькі роботи.

Вікторину  «Нас єднає Шевченкове слово» організувала для восьмикласників Смадич Б.Б. Учні вміло відповідали на питання,  з'ясовували етимологію  імені Кобзаря, пізнавали його родовід, декламували поезії, переглянули фільм про цікаві факти з життя Т.Г.Шевченка.

Урок мовленнєвого розвитку на тему «Письмовий переказ тексту «Тарас у маляра» провела у 6-А, В класах Юзишин О.І. Діти не тільки дізналися біографічні дані, але й удосконалювали орфографічну та пунктуаційну грамотність. Одинадцятикласникам вчитель запропонувала переглянути фільм «Невідомий Шевченко», після чого відбулося обговорення та аналіз подій, зображених у ньому. У 5-А класі Юзишин О.І. провела усний журнал «Ти з нами, Тарасе», чим спонукала учнів до власної творчості; виховувала любов і повагу до спадщини, яку нам залишив Кобзар.

        Цікаво пройшов пізнавальний захід «Живе під сонцем любові Шевченкова весна» в 9-Б класі.  Учні ознайомилися з маловідомими сторінками життя   і творчості Пророка, виконували онлайн-тест «10 фактів із біографії Шевченка». Федоряк Л.І. запропонувала дітям переглянути та обговорити презентацію «Жінки  в долі ...»

Серед десятикласників проходив конкурс декламаторів під керівництвом Оксенич В.М.

       Ткачук У.В. у 5-Б класі організувала вікторину "Іду з дитинства до тебе, Тарасе..." Під час проведення заходу п'ятикласники ознайомилися з невідомими сторінками життя малого Тараса Шевченка, спробували себе в ролі молодих акторів, інсценізували поезії. Цікаво створили власні криптограми у яких зашифрували назви віршів. Насамкінець діти спільними зусиллями зробили фотоколаж з гумористичних мемів на тему "Якби Тарас Шевченко був сучасним підлітком..."

У 5-В класі Йосипчук Т.М. провела конкурс на кращу замітку чи репортаж про Тараса Шевченка. Учасники мали нагоду перевтілитися в журналістів, проявити креативність, фантазію, збагатити свій лексичний запас, продемонструвати артистичні задатки.

        Серед учнів 4-7 класів проходив конкурс на кращу ілюстрацію до творів Кобзаря. Бровчук Я.С. відзначила кращі роботи високими балами, звернула увагу на їхнє майстерне виконання.

         Поетичний флешмоб "Шевченкове слово лунає завжди" серед учнів початкових класів організувала завідувач бібліотеки Мачишин О.І.

         Загалом усі проведені заходи були спрямовані на те, щоб розкрити велич українського генія, наблизити його до серця кожного учня; розвивати навички дослідницької роботи, комунікативність, творчі здібності, уміння самостійно працювати з книгою, іншими джерелами інформації, виховувати шану і повагу до Шевченка, гордість і патріотизм українського народу.

Переглядів: 553 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: