08:32
Декада художньо-естетичних дисциплін


З 3 до 14 квітня у школі проходила декада художньо-естетичних дисциплін «Формування  духовного світу особистості, її художньо-естетичного розвитку в процесі опанування цінностями української та  світової культури».

       Педагоги підготували виставки найкращих робіт учнів з трудового навчання «Юні таланти» та образотворчого мистецтва «Кольори веселки моєї душі».

Цікаво пройшов майстер-клас з виготовлення декоративної писанки технікою «мозаїка» по дереву, що підготував учитель Курус В.М. Учні заздалегідь мали підготовлений макет писанки та вирізані елементи з дерев’яних тонких планок,  на занятті безпосередньо займалися декоруванням. Учитель пригадав правила техніки безпеки, діти розповіли про значення орнаментів на писанках.

Натхненно пройшов майстер-клас з оздоблення  писанки квітами з шовкових стрічок для дівчат. Глібчук Л.В. розпочала заняття з бесіди про свято Великдень, його традиції. Використала ілюстративний матеріал, продемонструвала писанки, виконані різними техніками, пригадала правила техніки безпеки. Дівчата 5-Б класу розпочали роботу над декоруванням великого макету писанки з підбирання кольорів стрічок, потім створювали орнаментальні візерунки. Учитель при потребі надавала консультації, хоча необхідно відзначити належну самостійність учнів при виконанні даної роботи.

На майстер-класі з виготовлення творчих робіт у техніці «квілінг», який провела Бровчук Я.С., школярі мали нагоду зробити невеликий підсвічник чи квіти у подарунок близькій людині. Вчитель пояснила значення слова «квілінг», продемонструвала різні роботи, виконані цією технікою. Дівчата 5-6 класів проявили свою фантазію у формуванні візерунків, вдалому поєднанні кольорів та форм.

       Відкриті уроки з християнської етики в 6-Б та 7-А класах збагатили школярів знаннями про Туринську плащаницю, історіюїї виникнення, розміри, вигляд. Змістовні розповіді про останні дні життя Ісуса Христа, його хресну дорогу, обговорення стацій, робота з Біблією – все це сприяло розвитку кращих моральних цінностей дітей. Приємним було те, що учні добре знали Біблію, розуміли зміст притч, виконували християнські пісні.

У рамках декади проведено усний журнал «Творчі особистості Івано-Франківська». Учні 11 класу мали випереджувальні пошукові завдання, опрацювали чимало літератури, ознайомилися з мистецькими роботами талановитих художників нашого краю, створили презентації. Учитель Бровчук Я.С. доповнювали відповіді одинадцятикласників цікавими фактами з життя митців Івано-Франківщини.

    На уроках музичного мистецтва, позакласних заходах учитель працювала над розвитком моральних якостей дітей, естетичного сприйняття навколишнього світу. Учні 6 – 7-х класів продемонстрували командну роботу, проявили свої творчі задатки, знання музичних творів та теоретичного матеріалу з предмета.

Художньо-естетичне виховання — це формування естетичного відношення людини до дійсності. З його допомогою виробляється орієнтація дітей у світі прекрасного і одночасно — їхня здібність до естетичного сприймання і переживання, естетичний смак та ідеал, здатність до праці й творчості за законами краси, до створення мистецьких цінностей.

 

 

Переглядів: 771 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: