13:37
Декада початкової школи «Кожна дитина талановита»

 

Яскраво, змістовно, емоційно, позитивно пройшла декада початкової школи під гаслом «Кожна дитина талановита». Творчість, креативність, новаторство  учителів початкових класів допомогли зробити декаду  справжнім святом як для дітей, так і для дорослих.

Класні  керівники перших  класів Коцан Г.Ф., Стефурак О.П., Шелефонтюк Б.І. у дружній співпраці з учителем фізкультури Розман Л.Б. провели  спортивне свято «Тато, мама і я – дружня спортивна сім’я». Зустріч батьків і дітей у спортивному залі, їхні спільні емоції та  переживання, вболівання один за одного  дали підстави стверджувати про необхідність проведення спілкування батьків, класного керівника та дітей поза уроками.


 

 

Галасно і шумно було  в спортивному залі школи під час олімпійського уроку в 2-А класі, який організувала класний керівник Наконечна Н.С. спільно з  учителем фізкультури Ніфантовим В.В. та олімпійськими чемпіонками з легкої атлетики Нелею Непорадною і Тетяною Ляхович.  Спортсменки-олімпійки  провели з учнями пробіжку і розминку, а вчителі фізкультури спортивну естафету. Подарунки від Олімпійського комітету та фото на згадку про спортивне свято отримав кожен другокласник.


 

 

Вчителі Королевич Г.М., Савчук Х.П., Гойсан Н.М. провели з учнями інтелектуально-пізнавальні  ігри (2-В клас «Розумники і розумниці», 3-А клас «Найвеселіші і найкмітливіші», 3-В клас «Що?Де?Коли?»).  Діти змагалися в командах,  упевнено демонстрували свої знання з різних навчальних предметів, виявляли кмітливість, увагу, логічне мислення, ерудицію.


 


 

 

У цьому навчальному році вчителі початкових класів почали впроваджувати в свою практику проведення  квестів. Такі ігри  пройшли в 2-Б класі  («У пошуках скарбів», вч. Безпалько Н.С.) і 4-Б,В класах («Чим багата земля», вч. Боднар І.Р., Круцик Л.С.).  Під час квесту  команди вирішували логічні завдання на відповідну тему,  шукали оригінальні рішення, здійснювали пошук підказок у приміщенні класу і школи.


 


 


 

 

Під час гри-подорожі «Мандрівка у країну безпеки» в 4-А класі (вч. Городецька Л.Л.) учні відгадували кросворди, загадки, виконували різноманітні завдання на знання прав і обов’язків дітей.


 

 

 

Ознайомити учнів з жанрами усної народної творчості, українськими  народними звичаями мала на меті вчитель Стрільців Г.М. під час проведення усного журналу  «Із скарбниці усної народної творчості». Четвертокласники  змагалися у читанні скоромовок, декламували  вірші, читали гуморески, виконували пісні.


 

 

 

Родинне свято «Моя сім’я має талант»  провела  Маланюк М.В. у 3-Б класі, де учні та їхні родини презентували свої таланти. В ході дійства звучали старовинні родинні колядки і  українські народні пісні, продекламовані на пару з батьками вірші і гуморески, були презентовані вишиті картини і м'які іграшки власного пошиття, показані прийоми самозахисту та спортивні досягнення,  танець з декорованими стрічками, розповідь авторської  казки, гра творів на фортепіано, вальс у виконанні мами та сина.


 

 

Зустріч з  дитячим письменником, поетом-піснярем з Івано-Франківська Степаном Дасевичем  організувала вчитель літературного читання Ліуш Н.Б.  Учні третіх  класів розповідали про життєвий і творчий шлях письменника, читали його вірші та жарти, співали пісні, активно задавали гостю запитання. Приємною несподіванкою для поета були дитячі малюнки до творів автора.


 

 

 

Впродовж декади у  фойє  актової зали була організована виставка творчих робіт учнів. Кожен клас  початкової школи представив дитячі малюнки на тему «Мрії учнів».


 

 

Декада початкової школи стала ще однією  яскравою сторінкою шкільного життя. Віримо, що   учительська любов помножна на здібності і талант дітей, підтримку  та віру батьків згодом дадуть міцні плоди знань. Ми знаємо, що наші учні НАЙКРАЩІ!

 


 



 


 

Переглядів: 843 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: