15:10
День безпечного Інтернету

         9 лютого 2021 року у світі відзначався День безпечного Інтернету під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». Метою Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді.

       У нашому закладі вчителі інформатики систематично намагаються застерегти учнів від онлайн-небезпек. А до Дня безпечного Інтернету підготували ряд цікавих заходів.

        З учнями молодших класів  Ільчук Тетяна Миронівна провела бесіду про безпеку в Інтернеті.  Діти переглянули відео "Правила безпечного Інтернету", виконували пізнавальні  завдання. Енергійно пройшли  інтерактивні  ігри в LearningApps , «День безпечного Інтернету. Перший мільйон".

      Гапяк Христина  Михайлівна для учнів 5 класів провела урок «Не ведусь: я знаю, як спілкуватись в Інтернеті». Актуальність даної теми полягає в тому, що сучасні діти більшу частину вільного часу проводять в Інтернеті, де ознайомлюються з інформацією, яка може бути для них шкідливою, де спілкуються не лише з друзями з реального життя, а й знайомляться з новими, які можуть бути небезпечними. Під час уроку діти виконали вправу “Мої онлайн друзі”, усвідомили, чому не варто довіряти тим, кого не знаєш у реальному житті та що таке приватна інформація, чому нею не варто ділитися. Виконуючи вправу «Тест Білборду», учні дізналися про те, що наша інформація перестає бути приватною, навіть коли ми надсилаємо її комусь в приватні повідомлення. За допомогою даного тесту п’ятикласники  навчились розуміти, яку інформацію безпечно поширювати, а яку - ні. Вправа «Щит захисту дитини» допомогла усвідомити, куди і до кого можна звернутись, якщо потрапили в ризиковану онлайн-ситуацію і хто може захистити в цьому випадку.  Усі присутні переглянули відеоролик «Netuket, або правила поведінки в Інтернеті», а на завершення зіграли в гру «like/dislike».

Бесіду "Інтимні селфі в Інтернеті – жарт чи ризик?"  для старших класів провела Слюсар Оксана Володимирівна.  Розпочали з дискусії про небезпеку знайомства через Інтернет.  З’ясували, що потрібно робити у випадку, коли непристойні фотографії дитини потрапили до рук шахраїв і чим це може обернутися. Обговорили ряд  питань, серед яких:

  • як можна зрозуміти, що спілкуємося із шахраєм, мета якого отримати  інтимні фото?
  • як можна  убезпечити себе від онлайн-грумінгу?
  • що можна зробити, коли погрожують розповсюдити мої фото?

- що можна зробити, якщо дізналися про розповсюдження фото ваших друзів

На закінчення уроку діти переглянули пізнавальний відеоролик.

Переглядів: 541 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: