11:15
День цивільного захисту

З метою забезпечення сталості управління і ефективності проведення заходів цивільного захисту в закладі, організації і ведення ЦЗ, захисту персоналу та учнів у разі виникнення надзвичайних ситуацій  техногенного, природного та військового характеру, підготовки персоналу за програмами ЦЗ, набуття  практичних навичок і вмінь діяти в екстремальних ситуаціях для збереження життя і здоров’я дітей, забезпечення засобами індивідуального захисту 17 квітня 2019 року в школі проведено День цивільного захисту.

З метою підготовки до Дня цивільного захисту з керівним складом школи проведена нарада, на якій погоджено план проведення та план-графік Дня ЦЗ. Штабом цивільного захисту було визначено навчальну надзвичайну ситуацію: «Дії працівників та учнів у разі виникнення надзвичайної ситуації (пожежа)».



 


 


 

Учні 5-8 класів підготували цікаві проектні роботи на тему «Наша безпека в наших руках». Протягом дня в бібліотеці для читачів презентовано виставку книжок, альбомів, пам’яток, періодичних видань з питань цивільного захисту.

В актовій залі для учнів 7-11 класів виступив учитель захисту Вітчизни Романишин Д.В. про основні аспекти вивчення даного предмета в школі.

 

Хлопці 10 класу Біглей Андрій і Кладько Денис продемонстрували вправи з автоматом: збір та розбір, перезарядження.



 

Савчин М.Д. разом з десятикласницями підготувала показово-практичне заняття «Надання першої домедичної допомоги при ураженні електричним струмом та опіках». Окрім теоретичного матеріалу, глядачам продемонстровано, як практично надавати допомогу потерпілому.



 


 

Класні керівники провели години спілкування на заздалегідь запропоновані теми: 1-4 класи -  «Будьте  ж, діти, із вогнем обережні, вивчіть правила протипожежні!»; 5-7 класи - «Вогонь – друг, вогонь – ворог!»; 8-9 класи -  «Скажімо наше дружне "НІ!" усім пожежам на землі!»; 10-11 класи -  «Це повинен знати кожен». Під час занять педагоги використовували відеоролики, мультимедійні презентації, ілюстративний матеріал, що підсилювало сприйняття теми.



 


 

З метою удосконалення теоретичних знань та  практичних навичок усіх учасників навчально-виховного процесу з Цивільного захисту проведено об’єктове тренування. Відповідно до навчальної надзвичайної ситуації здійснена екстрена евакуація учнів та працівників закладу на шкільний стадіон. Час евакуації становив 2 хвилини 5 секунд.



 


 

         Після евакуації відбулася цікава зустріч з представниками КУ «МАРС». Черговий підрозділ провів з учнями практичне заняття з ліквідації умовної пожежі. Лемчак Олег Володимирович, заступник директора КУ «МАРС», наголосив на основних правилах користування вогнегасником, чітко і вміло організував конкурсне змагання між командами хлопців та дівчат 10 класу. Після завершення змагань охочі мали змогу ближче ознайомитися з пожежною технікою.



 



 

Переглядів: 981 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: