09:40
День писемності

Щороку 9 листопада ми відзначаємо державне свято — День української писемності та мови, вшановуємо пам'ятьПреподобного Нестора-Літописця — основоположника давньоруської історіографії, ченця Києво-Печерського монастиря. Колись у цей день батьки віддавалидітей до школи, а потімішли до церкви і ставили свічку перед образом Преподобного, бовірили, що він допоможе дитині отримати гарну освіту.

Цього року до кожного класу завітав Нестор-Літописець, який коротко розповів дітям, хто він такий є, чим займався у житті і чому вони повинні добре вчитися. А його помічник підготувавцікаві завдання  школярам: скласти сенкан, акровірш, вірш, казку, прислів’я та приказки про свій клас, оповідання на одну й ту саму літеру, діалог з учителем, використовуючи в кожній репліці фразеологізми,  написати літопис «Життя нашого класу», лист до Президента України, використовуючи місцеві діалекти.

Описание: E:\Картинки\картинки для роботи\позитив\iпго.jpegЗАМІСТЬ ДОПИТІВ: 1. «Ну як?» - відмінний початок для бесіди в дружній атмосфері, коли дитина повернулася зі свого першого в житті побачення. Відповів «нормально» - не розпитуйте. Захоче - все вам розповість.

2. Якщо тільки мова не йде про погані компанії, не давайте своїх оцінок друзям дитини. Це підірве його довіру до вас і до власних друзів.

3. Дозвольте дитині мати свій простір. Нехай не показує вам свого листування, а ви входьте в його кімнату тільки зі стуком. Для дітей дуже важлива особиста територія - інакше вони виростають невротиками.

 
Переглядів: 691 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: