17:06
До дня рідної мови

До Міжнародного дня рідної мови 21 лютого 2019 року в школі проведено ряд цікавих заходів. Святкування розпочато з поетичної естафети «Лунай, величне наше слово». Протягом першого уроку представники кожного 5-11 класу в ланцюжковому порядку заходили в класи і декламували поезії про мову. Кожен класний колектив і педагог мав нагоду поринути у світ лірики.



 


 

         Протягом дня для учнів 7- 11 класів проходила мовно-літературна вікторина «Слово – мудрості промінь, Слово – то думка людська». Переможці отримали солодкі призи.



 


 

Емоційно і радісно пройшов конкурс патріотичного репу «Нове життя нового прагне слова». Учні читали реп не тільки на слова відомих поетів, а й авторські тексти. Необхідно звернути увагу, що даний конкурс залишив чимало позитивних емоцій, оскільки такий вид роботи враховував їхні інтереси, розкривав їхні задатки, творчі здібності.


 



 

Під час конкурсу скоромовок-спотиканок «Народна мова – скринька золота»   вправлялися в артикуляційних можливостях як учні, так і педагоги.


 

Після уроків, з метою популяризація українських цінностей, української мови та культури, підвищення інтересу учнівської молоді до національних фільмів, учні з класними керівниками переглянули у кінотеатрі "Космос" актуальний і такий болючий фільм "Крути 1918". 

 


 

Педагогічний колектив мав нагоду відвідати Івано-Франківський національний академічний обласний музично-драматичний театр імені Івана Франка і переглянути  виставу "Вона - земля" за новелами Василя Стефаника "Моє слово", "Виводили з села", "Марія", "Сини", "Діточа пригода", "Вона - Земля".


 



 

Переглядів: 760 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: