12:08
Єдність школи і сім’ї у навчанні та вихованні дітей

З 5 до 14 листопада   2019 року в школі  проходила декада початкової школи «Кожна дитина талановита. Єдність школи і сімї у навчанні та вихованні дітей». Проведені заходи охоплювали різні сфери діяльності вчителів та учнів, були цікавими і корисними, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку дитини.  

Класні керівники перших класів Боднар І.Р., Круцик Л.С., Городецька Л.Л., Ліуш Н.Б.  провели день зустрічі з батьками «100 днів у школі».  Батьки мали змогу стати учасниками ранкових зустрічей, відвідати уроки  математики, української мови, інтегрованого курсу  «Я досліджую світ», годину класного керівника. Усі присутні   побачили, як проходить навчальний день в новій українській школі, чому навчилися першокласники, як вміють  працювати на уроці та  слухати вчителя,  відповідати повними реченнями на його запитання, співпрацювати в парі та команді. День звітності пройшов цікаво, змістовно, надав батькам інформацію про рівень адаптації  першокласників до навчання в школі, форми роботи вчителів, стосунки в дитячому колективі.


 

У цьому навчальному році вчителі початкових класів продовжили впроваджувати у свою практику проведення уроків-квестів. Такі заняття  пройшли в 2-Б класі («Моя Батьківщина - країна», вч. Стефурак О.П.), 3-В класі  («Подорож країною прав», вч. Королевич Г.М.), 4-А класі («Таємна експедиція», вч. Савчук х.П.).  Під час квесту  команди вирішували логічні завдання на відповідну тему,  шукали оригінальні рішення, здійснювали пошук підказок у приміщенні класу і школи. Такі форми роботи  розвивали  в учнів логічне мислення, пам’ять, увагу, навчали  швидко знаходити вихід із складної ситуації,  спільну мову з різними людьми, дозволяли дітям  пізнати один одного в умовах необхідності прийняття швидких рішень, виявляли потенційних лідерів.


 

 

Вчителі Маланюк М.В. (4-Б клас) і Безпалько Н.С. (3-Б клас) спільно з батьками і учнями провели квест-гру «Діти-відображення батьків». Зустріч батьків і дітей у класному приміщенні, їхні спільні емоції та  переживання, вболівання один за одного  дали підстави стверджувати про необхідність проведення спілкування батьків, класного керівника та дітей поза уроками. Таке спілкування має вирішальне значення  в згуртуванні дитячого колективу та допомагає усім зблизитися, відкрити  один в одному нові риси характеру, сприяти формуванню позитивної позиції родичів у життєдіяльності класу.


 

Цікаво та повчально для учнів 3-А класу пройшло інтерактивне заняття  «Я-учасник дорожнього руху», яке спільно з Наконечною. Н.С. провели патрульні поліцейські нашого міста. Діти не тільки дізналися про правила  безпечної поведінки на дорозі та основні дорожні знаки, але й  продемонстрували свої знання правил дорожнього руху. Учні мали змогу побувати в ролі поліцейських, визначити рівень небезпеки порушення правил поведінки як пішоходами, так і водіями.


 

Вчителі Шелефонтюк Б.І., Коцан Н.Ф., Гойсан Н.М. провели з учнями інтелектуально-пізнавальні  ігри (2-В клас «Математичний ярмарок», 2-Г клас «Україна-моя Батьківщина», 4-В клас «Розумники-2019»).  Діти змагалися в командах,  упевнено демонстрували свої знання з різних навчальних предметів, виявляли кмітливість, увагу, логічне мислення, ерудицію. Глядачами заходів та членами журі  були  батьки, які оцінювали своїх дітей та виступили в ролі спонсорів солодких подарунків переможцям і учасникам.


 

Педагоги школи переконані, що ефективність впровадження ідей Нової української школи  буде досягнута за умови взаємодії всіх учасників освітнього процесу, залучення батьків до навчально-виховних заходів, конструктивної взаємодії учителів.


 

Переглядів: 797 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: