15:46
Екскурсії

Поєднати духовний, культурний та активний відпочинок в один день реально! Учням 7-А класу (класний керівник Тетяна ЙОСИПЧУК) вдалося саме так відсвяткувати закінчення навчального року. Діти відвідали дивовижний краєзнавчий музей Тетяни і Омеляна Антоновичів «Бойківщина», що в місті Долина. Усіх захопила розповідь про родину Антоновичів, учні дізналися багато цікавого про історію міста, про відомих людей Бойківщини, про художників краю та про природні ресурси Прикарпаття. У музеї вдало відтворено зовнішній та внутрішній вигляд класичного бойківського житла. Представлені меблі, предмети побуту, знаряддя праці, національний бойківський одяг, а також писанки, вишиті кольоровими нитками, колекція ляльок, об`єкти релігійного характеру 16-18 століть, археологічні знахідки.
Рухаючись запланованим маршрутом, учні побували у Гошівському монастирі. Святиня була побудована ще в XVI столітті й утворилася на основі греко-католицького храму Преображення Господнього, який височіє на Ясній горі в селі Гошів. Учні, батьки в молитві перед  чудотворною іконою Божої Матері просили миру для України, здоров’я для родини! До речі, саме ця ікона була двічі коронована. Уперше - в 1746 році Києво-Галицьким митрополитом Андрієм Шептицьким, а вдруге - 28 серпня 2009 Папою Римським Бенедиктом XVI. Згідно з декретом Папи Римського Гошівський монастир оголошено базилікою. А ще тут зберігається частинка Чесного і Животворящого Хреста Господнього, яку з Риму передано в дар монастирю. 
Набравшись духовних сил, діти радісно відправились у мандрівку нашими неймовірними горами. Карпатський трамвай, який дарує незабутні враження,  проходить по єдиному в Україні екскурсійному маршруту, по вузькоколійній залізниці, прокладеній уздовж річки Мізунки. Мальовничі краєвиди гірських сіл, бистрінь шумних потоків і річок з кришталевою водою, вічнозелені смерекові ліси на схилах гір, запальні українські музики, які зустрічають гостей,  - все це вабило, зафіксувалося в пам'яті, залишилося в душі кожного.

Переглядів: 59 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: