21:50
Місячник бібліотеки

З 1 до 31 жовтня у всіх бібліотеках України, зокрема і в нашій, проходив  Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом "Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нові традиції та цінності".

Розпочався наш захід з презентації  літератури "Немає кращої землі, ніж та, що зветься рідним краєм", на якій були представлені твори наших земляків: Степана Пушика, Володимира Качкана, Богдана Томенчука, Богдана Бойка, Степана Процюка, Ольги Слоньовської, Марії Вайно, Надії Семенкович, Віри Багірової та інших відомих письменників Івано-Франківщини.

Юні ліцеїсти отримали можливість поринути в чарівний світ літератури рідного краю, познайомитися з невідомими сторінками життя і творчості наших талановитих земляків.

11.10.2021 бібліотекарі закладу разом з учнями 6-В класу провели захоплюючі  краєзнавчі подорожі "Хто ми? Звідки родом?". Юні здобувачі освіти намалювали дерево свого роду і розповідали  про близьких їм людей. Особливо цікавою видалася віртуальна екскурсія до села Луковиця, яку провів один з ліцеїстів. Усі присутні із захопленням переглядали старі світлини та слухали цікаву розповідь про звичаї та традиції того краю. Недарма в народі кажуть: "Кожна травичка на своєму корені росте".

13.10.2021 року в нашій бібліотеці відбулася презентація книжкових видань письменниці Віри Багірової.

Юні третьокласники прослухали біографію нашої краянки  та познайомилися із творчими здобутками письменниці. Діти вміло декламували поезії та читали коротенькі оповідання з її книжок, які просякнуті любов'ю до рідного краю.

 

Також в цей день до нашого ліцею завітали працівники бібліотеки-філії № 3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, щоб розповісти учням про історію та значення свята Покрови Пресвятої Богородиці, про традицію вшанування Матері Божої українським народом, провести віртуальну мандрівку святинями нашого краю, пов’язаними саме з Богородицею.

З 25.10 в рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек,  бібліотекарі та ліцеїсти створили імпровізований « Інфомаційний паркан» , де розміщували короткі повідомлення, вислови та малюнки на  краєзнавчу тематику .

26 та 27 жовтня в бібліотеці відбувся  "Запис читачів до  бібліотеки". Учениця 6-В класу Гуменюк Вікторія виконала роль Книги і допомогла маленьким ліцеїстам-другокласникам засвоїти правила поводження в бібліотеці та  стати  справжніми шанувальниками книжкового мистецтва. Діти активно долучалися до бесіди і навіть пропонували свої ідеї щодо створення пам'ятки "Шануй книгу".

Усі учасники заходу здобули корисні знання та безліч позитивних емоцій.

Переглядів: 312 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: