13:01
Місячник шкільної бібліотеки

 З 30 вересня до 31 жовтня проведено  місячник шкільної бібліотеки  «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини». Розпочато його з Дня відкритих дверей у бібліотеці школи, який був присвячений  Всеукраїнському дню бібліотек.  Для дітей організовано дублер-шоу «Я сьогодні Ваш бібліотекар», у рамках якого учні 9-Б класу на великих перервах обслуговували читачів, рекомендували книги для читання.  



 


 

           Цікавою та оригінальною була виставка малюнків «Ми читаємо і малюємо». Діти були активними учасниками  акції «Стань користувачем бібліотеки сьогодні». Записано 58 нових користувачів,  всього  до бібліотеки завітало протягом дня більше 70 читачів. Десятикласники прочитали твори про книгу і бібліотеку.

 



 

Другого жовтня проведено бібліотечний урок «Запрошуємо Вас на розмову про літературу довідкову» з 3-В класом. Діти знайомились і працювали зі словниками, вивчали їх структуру, види, особливості. З учнями 5-А класу  бібліотекарі провели захід  «Діти-книга-бібліотека», під час якого присутні були ознайомлені з новою літературою, рекламували раніше прочитані твори.

 



 

До Дня працівника освіти організовано книжкову виставку «Моїй учительці».

          З метою розвитку творчих здібностей, культури мовлення учнів проходив конкурс «Моя історія про книгу і читання». За його підсумками відзначено найкращі роботи. Переможцями стали учні 8-В класу Барабаш-Турило Анастасія та Федорко Софія.

 



 

          З 6-Б класом проведено бібліотечний огляд «Нові надходження». Учні разом з класним керівником із задоволенням оглядали нові книги, знайомилися з новими авторами.



 

Бібліотекар Макар Віра Іванівна разом з учнями 9-Б класу провела цікавий бібліотечний урок «Свято книги. Посвята в читачі» для школярів 2-х класів.  Старшокласники підготували  інсценізацію, провели вікторину про бережливе поводження з книгами, повторили прислів’я та приказки про книгу та її роль у нашому житті.

 



 

         З 11 жовтня у бібліотеці була представлена виставка «Чудотворні ікони Божої Матері», разом з працівниками міської бібліотеки філії №3 була проведена бесіда, присвячена святу Покрови Пресвятої Богородиці.

 



 

 Пізнавальним був бібліотечний урок з 6-В класом. Віртуальна подорож «Найдивовижніші бібліотеки світу» дивувала, захоплювала учнів. Після презентації діти активно обговорювали, в яку з бібліотек світу вони б хотіли завітати, чим саме сподобалася та чи інша бібліотека.

 



 

Для старшокласників організовано урок-бесіду «Твій вибір у житті». Завідувач бібліотекою Мачишин Ольга Іванівна разом з асистентами кафедри документознавства та інформаційної діяльності  Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Ганцюк Тетяною Дмитрівною та Опар Наталією Василівною говорили з учнями 10-11-х класів про  вибір майбутньої професії, звернули увагу на спеціальність  «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», її перспективи. 

 



 

          Традиційно в рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек проведено акцію «Подаруй бібліотеці книгу». Бібліотечний фонд поповнено на 23 примірники. Кращих благодійників нагороджено грамотами, серед яких Андрусяк Квітослава (5-А клас) і  Бартко Соломія (7-Б клас).



 

         Загалом Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек пройшов доволі енергійно, інформаційно-насичено і результативно, бібліотекарі вміло залучали дітей до  творчих конкурсів та роботи у бібліотеці, до знайомства з новими літературними надходженнями.

 



 

Переглядів: 607 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: