16:00
Міжнародний день рідної мови

З метою активізації роботи з  розширення сфери застосування української мови, прищеплення бажання знати культуру українського народу, піднесення престижу української мови серед учнівської молоді у закладі з 22 по 26 лютого 2021 року проведено онлайн-заходи, присвячені Міжнародному дню рідної мови.

        Серветник М.В. з учнями 9-А класу провела інтелектуальний конкурс "Мовний крос". Дві команди самі готували завдання, які охоплювали всі розділи мовознавства. Захід пройшов енергійно, збагатив учасників цікавими фактами про мову, удосконалив набуті вміння та навички. Перемогу здобула команда дівчат "Словограй" ( капітан Йосипчук В.).

 

Мовну гру «Скарб, якому немає ціни» організувала для п’ятикласників Ткачук У.В. У рамках заходу учні декламували короткі віршовані твори, присвячені українській мові, де кожне слово починалося з однієї літери. Діти досліджували різні мовні цікавинки, зокрема шукали в уривках текстів слова-паліндроми та створювали власні, змагалися у відгадуванні ребусів,кросвордів, криптограм. Учні пригадали крилаті вислови про мову та складали свої власні. Підсумком заходу стало створення кроссенсу-головоломки, де всі учасники змогли за допомогою асоціативних картинок висловити своє ставлення до рідної мови.

Смадич Б.Б. у 8-Б класі провела інтелектуальну гру «І возвеличимо і розум наш, і нашу мову!» Діти розгадували загадки,  добирали епітети до слів, розповідали цікаві історичні  факти про відзначення цього дня. Учитель презентувала учням літературну викладку цікавих книг.

          Вікторину «Словесні гойдалки» у 5-А класі провела Юзишин О.І. Захід було розпочато із  флешмобу «Люби рідну мову». Під час різноманітних завдань діти мали нагоду проявити неабияку творчість і креативність. Для шестикласників Олександра Іванівна організувала мовний батл "Бій із суржиками", в рамках якого учні розкривали велич і красу українського слова, звільняли мову  від суржику й чужомовних запозичень. Під час заходу основну увагу було зосереджено на важливості збереження й розвитку української мови.

 

 

Гра-подорож «У країну Мовознавію» пройшла у 7-А класі під керівництвом Федоряк Л.І. Захід мав на меті розширити знання учнів про мову, збагачення словникового запасу,  формування таких рис характеру, як   патріотизм, гуманізм, милосердя.

          У 5-В класі пройшла розважально-інтелектуальна гра «Мово українська – гордосте моя!» Діти намагалися якнайкраще продемонструвати швидкість мислення, красиву дикцію, декламаторські здібності, вміння мислити творчо й креативно. Йосипчук Т.М. запропонувала учням прорекламувати рідну мову, написати жартівливу замітку до прослуханої казки.

Квест-гру у 6-В класі «Її Величність – Мова» було  розпочато з Гімну рідній мові. Оксенич В.М. підготувала учням пізнавальну відеопрезентацію про мову.  Діти підбирали епітети до слова «мова», активно брали участь у грі «Мовне асорті». На завершення свята  учасники декламували  вірші про мову.

         Загалом всі проведені заходи були спрямовані на досягнення спільної мети: прищепити любов до рідної мови, збагатити новими знаннями, розвивати артистичність, кмітливість і комунікабельність учнів.

Переглядів: 618 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: