11:10
Міжнародний День рідної мови.

          З метою розширення сфери застосування української мови, піднесення  її престижу серед учнівської молоді в школі 21 лютого 2020 року проходили заходи, присвячені Міжнародному Дню рідної мови.

          Протягом дня на ІІ поверсі діяли дві фотозони, оформлені в різних стилях: народознавчому та модерному. Кожен охочий мав нагоду зробити памятну світлину.

          Учні 10, 11  класів написали диктант про рідну мову. У 8-Б класі Федоряк Л.І. провела інтелект-шоу «Найрозумніший», під час якого школярі не тільки демонстрували свої знання з української мови, а й розвивали творчі задатки, логічне та образне мислення.          Цікаву гру-конкурс «І на землі немає більших втіх, ніж слово, що єднає нас усіх» для шестикласників підготувала Серветник М.В. Діти працювали в командах, виконували різноманітні завдання з морфології, синтаксису, фонетики. Вдало реалізовано міжпредметні зв’язки з літературою, музикою, історією. Емоційно-напружено проходив конкурс капітанів. Цікаві завдання вчитель підготувала для глядачів. Загалом усі присутні отримали позитивні емоції та поглибили знання з рідної мови.

         

Оксенич В.М. організувала для учнів 5-В класу мовний гравікон «Мелодійна, багата, розмаїта». Діти дізналися багато цікавого про неповторність рідної мови, її багатий лексичний матеріал, унікальність.          Змістовно пройшов урок мовленнєвого розвитку «Лист до рідної мови» у 5-А класі. Юзишин О.І. створила дітям емоційно-піднесений настрій, пригадала основні моменти щодо правильного написання листа. Кращі роботи учнів було розміщено на стенді у фойє  ІІ поверху. З метою якісної підготовки до ЗНО у 10-А класі вчитель провела урок-вікторину «Цікава орфографія».
     Лінгвістичне шоу «Мова - то не звук, а думка боготворна» провела Йосипчук Т.М. в 11 класі. Конкурсні завдання були з різних мовознавчих наук, сприяли розвитку творчого та асоціативного мислення, комунікативних умінь. 

Весело проходили ранкові зустрічі «Мовні ігри» у 1-х класах.  У 2-А класі Костів Г.М.  підготувала конкурс виразного читання «Мово моя барвиста». Схожий конкурс декламаторів «Одна вона у нас така – уся співуча і дзвінка» проходив у 2-Б, Г класах (Стефурак О.П., Шелефонтюк Б.Б.)

Емоційною й пізнавальною була вікторина «Знавці рідної мови» у 2-В класі. Коцан Г.Ф. підібрала інтерактивні завдання, що сприяли формуванню пізнавального інтересу учнів.

        Команди 3-А, В класів брали участь  у конкурсі  «Найкращих мовознавець». Учителі Наконечна Н.С. та Королевич Г.М. підготували для дітей завдання різного характеру, які були спрямовані на розвиток навичок спілкування, вміння висловлюватися, критично мислити.        У 3- Б класі під керівництвом Безпалько Н.С. проходила квест-гра «Українська – це модно! Українська – це круто!». Учні за маршрутними листами виконували ряд завдань: розставляли слова в алфавітному порядку, складали вислови, утворювали нові слова, відповідали на теоретичні питання.

Для четвертокласників  проходив творчий конкурс «Незакінчений диктант». Діти не тільки вправлялися в орфографічній та пунктуаційній грамотності, але й проявляли творчі задатки при виконанні другої частини конкурсу.  Загалом День рідної мови пройшов святково та інформаційно насичено для всіх учасників освітнього процесу.

 

Переглядів: 1011 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: