14:01
Музей Небесної сотні

Днями учні 8-х класів разом з класними керівниками відвідали музей Небесної сотні. Адже відомо, якщо народ не знає своєї історії і не несе за це відповідальності, то будь-хто може скористатися такою слабкістю й висвітлити історичні факти по-своєму, задля власних інтересів. Тому діти з цікавістю і водночас з сумом слухали екскурсовода, роздивлялися експонати.

У музеї представлені мистецькі роботи, присвячені Майдану, і речі учасників подій у центрі Києва восени-взимку 2013-2014 року. На кількох сотнях квадратних метрів місцевий художник Роман Бончук спробував відтворити атмосферу всіх 94-х революційних днів. Півтисячі експонатів – це оригінальні речі з Майдану: від касок та гільз до медичних ношей і шин.

Крім центрального залу з величезною діорамою, тут є й кілька тематичних зон: медичні намети, польова кухня, імпровізована капличка. Деякі експонати – це особисті речі Героїв Небесної Сотні. Їх музею віддали рідні загиблих.

Під глибокими  враженнями діти покинули стіни музею. Ми впевнені: вони точно не залишаться байдужими до героїчних сторінок нашої історії.


 


 

Переглядів: 729 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: