12:45
Організація харчування в школі

Організація харчування учнів у школі


 

«Турбота про здоров’я - це найважливіша праця вчителя.  Від  життєрадісності, бадьорості дітей залежить їх духовне життя, світогляд, розумовий розвиток, міцність знань, віра в свої сили». 

В.О.Сухомлинський
 

      Раціональне харчування учнів — одна з умов створення здоров`язберігаючого середовища в школі.     Недостатня кількість поживних речовин в дитячому віці негативно позначається на показниках фізичного розвитку, захворюваності, успішності. Найважливішою умовою для підтримки здоров’я, високої працездатності і витривалості людини є повноцінне та правильне  харчування.  Тому адміністрація школи сьогодні приділяє велику увагу питанням життя і здоров’я дітей,  організації раціонального шкільного харчування.

З цією метою з 2019-2020 навчального року в шкільній їдальні почало впроваджуватися нове  меню з використанням  страв, які запропоновані кулінарним експертом Євгеном Клопотенко. Батьки можуть ознайомитися з ними в  «Збірнику рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах».

 Перехід на нове шкільне харчування – це спільна  робота приватного підприємця, адміністрації школи, батьків, і дітей. Меню складалося з урахуванням побажань батьків наших учнів. За два тижні навчання  діти смакували як зовсім новими стравами (бігос, полента, чахохбілі з курки, мак енд чіз тощо), так і звичними для них.  Працівники харчоблоку прикладають максим зусиль, щоб страви були  апетитні на вигляд, корисні та смачні.

 Адміністрація школи сподівається, що зміни у щоденному меню сподобаються і батькам, і учням, і  педагогам.

Запрошуємо батьків на дегустацію нових страв. Свої враження ви можете залишити у книзі відгуків або висловити особисто.  Пропонуємо  спробувати готувати страви від Євгена  Клопотенка на домашній кухні.

Ознайомитися з інформацією щодо організації харчування учнів школи в 2019-2020 навчальному році, графіком харчування,  меню сніданків та обідів, «Збірником рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах» Є. Клопотенка  можна на сайті школи в рубриці «Харчування».

 



 

Переглядів: 476 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: