08:36
СЕМІНАР

До всякого діла потрібне покликання, всяка творча праця вимагає живої іскри натхнення (В.Сухомлинський).

 

28 березня 2017 року в школі проведено міський семінар-практикум учителів української мови та літератури «Розвиток творчої компетенції учнів як шлях до формування інноваційної особистості».

Педагоги ознайомилися із системою заходів щодо формування творчих компетенцій учнів, обговорили актуальні питання створення освітнього простору на уроках української мови та літератури, а також у позакласній діяльності.

Методист Рущак Н.О. виступила з темою «Ключові компетенції Нової української школи», зауважила, що головне завдання школи - підтримати, захистити дитину, озброїти механізмами, технологіями, розробити життєві стратегії, спрямовані на формування гармонійної, компетентної, конкурентоспроможної особистості, яка вміє творчо розв’язувати проблеми,  повноцінно жити в новому світі.

Візитку школи представив директор Білоокий М.М., а презентацію роботи методичного об’єднання вчителів української мови та літератури у вигляді фільму продемонструвала заступник директора з навчально-виховної роботи Йосипчук Т.М.

Про роботу шкільного драматичного гуртка розповіла заступник з навчально-виховної роботи Бат Г.В.

У практичний модуль семінару вчителів-словесників міста входили усний журнал з елементами дослідницької роботи «Твоє ім’я – твій друг» (Серветник М.В.), презентація

роботи факультативу-пошуку «Власні назви на карті нашого міста» (Оксенич В.М.). Федоряк Л.І., керівник гуртка «Виразне читання»,  провела майстер-клас, під час якого вчителі виконували ситуативні завдання, змальовували уявні картини, створювали емоційно-образну виразність, добирали музичний фон до уривків поетичних творів.

Перед педагогами виступили учасники гуртка, виразно декламуючи напам’ять поезії. Праця педагога у цьому напрямку має добрі результати. На міських конкурсах читців її учні посідають призові місця. Чепіжко Максим, учень 7-Б класу, вже два роки поспіль є переможцем загальноміських конкурсів у різних номінаціях.

Емоційно пройшла зустріч із письменницьким подружжям Романом та Ольгою Бойчуками. Заступник директора з навчально-виховної роботи Йосипчук Т.М. провела її у формі інтерв’ювання. Молоді літератори читали власні твори, ознайомили присутніх з планами на майбутнє, а найголовніше – захопили своєю щирістю поетичного слова.

Особливо майстерним був виступ шкільного драматичного гуртка «Дебют» під керівництвом учителя української мови та літератури Юзишин О.І. та керівника гуртка Стекляннікової Т.С. Школярі майстерно виконували ролі з творів українських авторів, сплітали їх у літературний ярмарок «Зі сторінок – на сцену» («Кайдашева сім’я», «Сватання на Гончарівці», «Запорожець за Дунаєм», «За двома зайцями», «Мина Мазайло», «Шеріка»).

 

Хочеться відзначити, що окрасою семінару була виставка творчих робіт педагогів школи, серед яких картини вишиті різними техніками, картини з бісеру, вишиванки жіночі та чоловічі. Кілька полотен учителя української мови та літератури Федоряк Л.І.

На підсумковому етапі семінару вчителі міста наголосили, що у сучасній освіті найефективнішим засобом розвитку творчих здібностей учнів є інновації та творча праця педагога. Людина стає особистістю поступово, на її формування впливає багато чинників. Серед них провідне місце належить українській мові та літературі. Саме рідна мова найглибше пронизує свідомість і підсвідомість кожного.

 

 

 

Переглядів: 793 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: