21:56
Шевченківські дні

Традиційно щорічно у березні ми вшановуємо пам'ять великого Кобзаря. Пророча сила поезії Шевченка тому й пророча, що завжди стосується того часу, в якому цю поезію сприймаємо. У ці дні хочеться по особливому донести дітям силу його слова, майстерність і влучність, образність і значущість.

Розпочалася декада «Ідем на прощу до Тараса» з челенджа «Із уст в уста». Кращі декламатори 5-А класу виразно читали поезії Кобзаря для 5-Б, і так з класу в клас, а  завершили поетичну естафету одинадцятикласники. Було цікаво, незвично і водночас майстерно.

Напевно, однією з найдавніших традицій у ці дні є проведення конкурсу кращих читців віршів Т.Шевченка. Переможці шкільного конкурсу представляли нашу школу на загальноміському, на якому Чепіжко Максим посів І місце, Гуцул Олександр та Іванишин Катерина - ІІІ місця.

       Дев’ятикласники взяли участь у вікторині «Нас єднає Шевченківське слово», де продемонстрували не тільки знання біографічних даних, а й проявили креативний підхід до презентації творчості Кобзаря. Сучасний погляд учнів на творчість письменника справив хороші враження на глядачів.

         Турнір Шевченкознавців проводився між двома збірними командами хлопців та дівчат 5-11 класів. Раніше обрані капітани самі формували склад команди, обирали назву та обґрунтовували свій вибір. Така форма роботи дала змогу дітям проявити свою самостійність і відповідальність за результат. Турнір вимагав від учасників уваги, зосередженості та швидкості виконання завдань. У склад журі запросили, окрім педагогів, ученицю 7-А класу Козубаш Софію – переможницю ІІІ етапу (2015р., 2016р., 2017р.) конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т. Шевченка. Різновіковий склад учасників мав позитивний вплив на кожного: молодші мали нагоду повчитися у старших, а ті – пригадати вивчене раніше.

У 1-4 класах проводилися усні журнали «Тарасова доля» (2-В), «Сходинками Тарасового шляху» (1-Б), «Дитячі роки Т.Шевченка» (1-В). Класні керівники ознайомили дітей з цікавими фактами із життя Кобзаря,  донесли до них значущість нерозривного зв'язку поета та нашої країни. Тарас Шевченко для українського народу не лише геніальний поет, він – його сумління, совість, бунтівний розум, його ніжне щире серце, сповнене великою любов’ю і безмежним стражданням.

Тож звіряймо свої думи і пориви, справи і діяння, мрії і бажання за Кобзарем.

 

Переглядів: 648 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: