15:11
Шевченківські дні

З метою вшанування 204-ї річниці від дня народження видатного українського поета, прозаїка, художника, громадського діяча Тараса Шевченка у школі проведено тематичну декаду «Живи, Кобзарю, у пам`яті людській».

 Відбувся конкурс агітаційних листівок «Нас єднає мова». Кожен клас прикріпив біля дверей класних приміщень листівку-агітку, яка спонукала б до роздумів щодо значення української мови в житті народу.

 

Шестикласники активно проявили себе в інтелектуальній грі-шоу «А ми це вивчали…», яку провела вчитель Федоряк Л.І. Мовно-літературні завдання сприяли вдосконаленню знань з раніше вивчених тем, розвитку творчого та логічного мислення, виховували шанобливе ставлення до рідної мови, її творців.

Серветник М.В. підготувала літературний  захід - годину поезії «Українські поети про мову», на якому учні декламували вірші відомих митців слова, виконували пісні на слова Т.Шевченка, а ведучі повідомили цікаві факти про рідну мову.

Гра «Юні лінгвісти» стимулювала розвиток інтелектуальних і пізнавальних можливостей дітей, збагачувала, розширювала й узагальнювала знання. Учитель Смадич Б.Б. сформувала команди хлопців та дівчат п’ятикласників, які протягом гри впевнено виконували завдання, виборюючи перемогу.

Уже традиційно у школі проходить конкурс «Українська філологиня». Учителі Юзишин О.І. та Оксенич В.М. підготували пізнавальні конкурсні завдання, під час яких  десятикласниці мали нагоду продемонструвати не тільки знання з української мови та літератури, а й свої таланти, здібності, проявити себе як оратори. У перервах між конкурсами учениця 7-А класу Шкромида Аліна створювала емоційно-піднесений настрій  віртуозною грою на бандурі.

Переможниця ІІІ етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т.Шевченка Козубаш Софія підготувала для учнів 5-11 класів експрес-інформацію «Чи знаєте ви, що…» Упродовж дня вона завітала в кожен клас, де протягом 3 хвилин намагалася здивувати дітей цікавими фактами із життя Тараса Григоровича Шевченка.

Конкурс міні-проектів «Профіль Т.Шевченка в соцмережі» показав, що сучасні діти здатні інтерпретувати  інформацію про Кобзаря з погляду сьогодення. Кожен охочий створив профіль Т.Шевченка як користувача соціальної мережі. Оригінальний підхід до роботи проявили учні 5-8 класів.

Шкільний  театр «Дебют» запропонував глядачам переглянути інсценівку «До твого слова, як іконостаса, ми прихиляємось, Тарасе», яка на загальноміському конкурсі посіла І місце. Майстерна гра акторів, звукові ефекти, музичний супровід справляли позитивне враження на глядачів.

Емоційно пройшла творча зустріч з молодим, активним, талановитим поетом Івано-Франківська ТеодотомКирстою, модератором якої була вчитель Йосипчук Т.М. Юний митець розповів дітям, як можна зробити своє життя цікавим і насиченим позитивними подіями. Захопливо пройшов декламаторський батл між гостем та багаторазовим переможцем загальноміських конкурсів читців Чепіжком Максимом, учнем 8-Б класу. І звичайно, глядачі змогли зрозуміти глибину та художню майстерність віршів ТеодотаКирсти.

 

 

 

 

 

Переглядів: 737 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: