12:00
Спортивний захід

06.03.2024 року в ліцеї учитель фізичної культури Любов РОЗМАН разом з колегами зі своєї кафедри провела позакласний спортивно-патріотичний захід за участі випускника ліцею, воїна ЗСУ, майстра спорту з боксу, учасника чемпіонатів Європи та світу, засновника дитячої спортивної школи з боксу Михайла СЕЛІВАНОВА та працівників Олімпійського комітету Івано-Франківської області Тетяни МИЦКАН, Галини ОБЛЕЩУК  – майстра спорту України міжнародного класу з легкої атлетики (штовхання ядра), учасниці багатьох чемпіонатів Європи та світу, учасниці ХХХІ літніх олімпійських ігор 2016 року в м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія). 
Розпочали захід шикуванням дітей, представленням гостей, виконанням Державного Гімну України, хвилиною вшанування загиблих захисників України, в тому числі трьох випускників ліцею: Володимира ШАРАБУРЯКА, Мар'яна  ОРИЩУКА, Назарія ДІЛЕТИ.
Михайло СЕЛІВАНОВ розповів учасникам заходу свою історію поранення на війні. І як тоді йому допоміг його побратим Мар'ян ОРИЩУК, який наложив пов'язку Михайлу на спину, де було поранення - і тим його врятував. Воїн побажав учням слухати вчителів, розвиватися і займатися спортом, пам'ятати про загиблих воїнів, допомагати ЗСУ, вірити в перемогу українського народу. Побажав дітям миру, швидкої перемоги та успіхів у всіх починаннях.
Далі була весела музична розминка з олімпійцями , представлення команд та естафети з елементами бігу та подолання перешкод, з гандбольним та волейбольним м'ячами. Михайло СЕЛІВАНОВ та Галина ОБЛЕЩУК щиро вболівали і підтримували учасників естафет "Cool Games". У першій естафеті з подоланням перешкод вони виступали у складах команд. Це дітям дуже сподобалося . 
РОЗМАН Любов Богданівна показала учням,  як в умовах походу в ліс можна зробити ноші для транспортування травмованих. Вони спробували зробити такі ноші і транспортувати на них  умовного "постраждалого" .
Потім був конкурс капітанів команд, які набивали на тенісній ракетці шарик за 15 сек. Два учні показали однаковий високий результат- 61 раз.
Як завжди, найемоційніший конкурс - перетягування канату, який вимагає згуртованості та сили. Наші гості дуже підтримували команди: вболівали, підказували , підбадьорювали, мотивували боротися до перемоги.
При підведенні підсумків заходу було наголошено, що всі учасники відповідально віднеслися до завдань в конкурсах, старалися дотримуватися правил виконання вправ та техніки безпеки, показали свої вміння та навички з модулів "Гандбол", "Волейбол", "Настільний теніс", проявили свої фізичні якості: швидкість, спритність, силу, витривалість, уміння працювати в команді. 
Михайло СЕЛІВАНОВ подякував учням за те ,що вони гарно працювали в командах, подарували багато позитивних емоцій та нагадали йому його шкільні роки.
РОЗМАН Любов Богданівна від імені педколективу, здобувачів освіти, батьків та адміністрації Ліцею №19 вручила Михайлу СЕЛІВАНОВУ Лист-Подяку за захист України, розвиток дитячого спорту та Олімпійського руху, подякувала за активну участь у заході, побажала міцного здоров'я та здійснення мрій.
А Олімпійському комітету подякувала за подарунки  для ліцею: три  м'ячі та  літературу про Олімпійський рух.

Переглядів: 18 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: