10:56
Свято Матері

Рухається історія, змінюються часи, удосконалюється життя людини на землі, сягає фантастичних вершин наука й техніка, але неминущою цінністю, незамінною духовною, моральною величиною залишається в людському суспільстві Мати. Адже в основі загальнолюдської моралі – любов до Матері і шаноба до Материнства, які об’єднують людей незалежно від будь-яких відмінностей між ними. У цьому відношенні Мати і Материнство схожі на Сонце, яке несе життєдайне тепло всьому людству.

Материнська любов - це найсвятіше і наймогутніше почуття, якому все підвладне.

11 травня у школі пройшло чудове і зворушливе  свято «Благословенне слово – Мати». Діти дивували своїх рідних чудовими вокальними, танцювальними, гумористичними, декламаторськими та театральними  номерами.

Свято розпочали поетичними рядками, які діти присвятили своїм матерям.

Музичну програму розпочав  вокальний ансамбль «Червона калина»  піснею «Івано-Франківський вальс» (слова Романа Бойчука, музика Михайла Герца). А прекрасним доповненням до пісні був майстерно виконаний вальс танцювального колективу «Максимал».

Декламаторські здібності учня 11 класу Олександра Гуцула цьогоріч достойно оцінило журі на міських конкурсах читців поезії, де він посідав призові місця. Поезія «Крила» Ліни Костенко у його виконанні торкнулася струн душі кожного слухача.

Оригінальним східним танцем «Чічері», що відзначився вдалим поєднанням української мелодики зі східною, вразила Стельмах Анастасія, учениця 6-Б класу.

Уперше на шкільній сцені колектив «Максимал» виконав танець «Ангели кохання».

Можливість насолоджуватись акапельним співом надав вокальний ансамбль «Чисте джерело» , який виконав народну пісню «Розпустили кучері дівчата».

Майстерність у бально-спортивному танці «Панчик-Маркіянчик» проявили учасники «Максималу».

Час проводиться найприємніше, якщо він супроводжується сміхом. Кожна людина любить посміятися, пожартувати з кимось. У всі часи в суспільстві серед людей в особливій мірі цінувалися ті, хто добре жартує. Життєві усмішки підготували глядачам Запухляк Віталія та Жук Анна, учениці 7-Б класу.

Гумористичну програму продовжив Боженко Владислав з твором П.Глазового«Валянок».

Заступник директора з навчально-виховної роботи Бат Г.В. зазначила, що наш спокій бережуть воїни-захисники, які сміливо і віддано захищають незалежність нашої держави. Саме їм була присвячена пісня «Я ненавиджу війну» (слова С.Галябарди, музика О.Злотника) у виконанні вокальних колективів школи.

Приємною мандрівкою у дитинство стала пісня Бурак Діани, учениці 5-А класу, «Дитинство не втрачай».

Майстерність бального танцю продемонстрували Скрикуляк Володимир та Шкромида Аліна, учні 6-А класу.

 

Глибоким змістом тексту, ніжним голосом виконавиці запам’ятався всім вокальний номер «Вибір є»Гергелюк Іванни, учениці 5-Б класу.

Неймовірний танець «Східне марево» колективу «Максимал» справив на всіх незабутнє враження. Техніка виконання, акторське мистецтво, барвисті костюми, постановка – все це заслуговувало на шквал аплодисментів.

 

Зворушливим завершальним акордом І частини свята стала пісня «Мама» у виконанні ансамблю «Чисте джерело» та його керівника Гринишин Ірини Богданівни.

Свою акторську майстерність діти проявили у ІІ частині свята при постановці вистави «Зі сторінок – на сцену». Юні актори майстерно відтворили уривки літературних творів, передали настрій та емоції героїв. Керівники шкільного театру «Дебют» внесли свіжий погляд на ту чи іншу інсценізацію твору.

І надзвичайно приємно, що дана постановка посіла ІІ місце на міському фестивалі «Таланти землі Галицької».

Адміністрація школи висловила щиру вдячність керівникам усіх гуртків та колективів (Чепіжко О., Гринишин І.Б., Федоряк Л.І., Стекляннікова Т.С., Юзишин О.І.) за плідну творчу працю.

А свято завершилося справжнім сюрпризом для глядачів. Адже адміністрація школи вручила Подяки матерям тих учнів, що протягом навчального року здобули кілька перемог на міських предметних олімпіадах та брали активну участь у житті закладу.

Приємним є те, що глядачі не залишились байдужими, їхні позитивні враження та емоції – це найкраща нагорода для юних артистів, наших дітей.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 778 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: