09:58
Тематичний тиждень «Услухайтесь! Почуйте в його мові те, що лікує, плаче й попелить!"

11 березня 2020р. в рамках тематичного тижня «Услухайтесь! Почуйте в його мові те, що лікує, плаче й попелить!», з метою вшанування 206-ї річниці від дня народження видатного українського поета, прозаїка, художника, громадського діяча Тараса Шевченка, проведено літературну вітальню «Родинні читання».       Адже Кобзар – це слава і гордість українського народу. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею.  Він росте і  розвивається в часі, в історії, тому нам ще йти і йти до його осягнення.

       Надзвичайно приємно, що у заході брали участь учні зі своїми рідними, найдорожчими людьми. Ведучі та організатори свята Йосипчук Тетяна Мирославівна, заступник директора з навчальної роботи, Козубаш Софія, учениця 10-А класу, пригадали основні життєві події з життя Т.Шевченка.

Розпочали літературну вітальню з «Пісні про Кобзаря», яку емоційно піднесено виконали учениця 1-А класу Грижак Сніжанка з мамою Надією.

       Вірш «Мені тринадцятий минало» декламувала учениця 7-В класу Криса Ольга, а її сестра Криса Христина (9-А кл.) зачитала уривок з поеми «Сон».

       Мама Онуфрик Христинки з 3-А класу презентувала присутнім поезію «Реве та стогне Дніпр широкий», а дівчинка вміло акомпанувала їй на фортепіано. 

 

Не оминули ми історичну тематику у творчості Кобзаря. Учень 6-А класу Сосяк Євген разом з мамою декламували поему «Іван Підкова».

Чепіжко Максим (10-Б клас), вкотре дивував своєю акторською майстерністю під час виразного читання «Гайдамаків», а Буринська Олена Олегівна (сестра Максима), керівник танцювального та драматичного гуртків у нашій школі, підготувала для присутніх вірш «І Архімед, і Галілей».

Пісню «Бандуристе, орле сизий» виконав дзвінкоголосий учень 4-В класу Сахлиця Матвій під мамин віртуозний акомпанемент на бандурі.

       Цікаво та змістовно представили «Заповіт» учениця 2-А класу Кобута Богдана з батьком Андрієм.

Сестрички Вікторія та Марічка Соровецькі зворушили слухачів піснею «Зацвіла в долині червона калина».

Для Тараса Шевченка жіноча недоля була згустком болю, що запікся в його серці. Тому так важливо, щоб ліричні героїні його творів були почуті, зрозумілі для кожного з нас. Уривок з балади «Тополя» декламувала мама учениці 9-А класу Шкромиди Аліни під майстерну гру дочки на бандурі.

Весь трагізм долі Катерини з однойменної поеми передали Гусля Катерина (6-А клас) з мамою. Виразно та емоційно зачитали «Наймичку» сім’я Мусієвичів: мама Людмила, син Владислав (6-А клас), дочка Анна.

Логічним завершенням літературної вітальні стала пісня у виконанні Реги Вероніки та її мами «Дякую, Тарасе». Адже ми справді маємо за що подякувати Кобзареві: за його добру науку, чисте рідне слово, «Буквар», за великий літературний вклад, мистецькі роботи… Подумаймо, він міг мати прекрасну кар'єру, якби забув про Україну і не плакав над її долею та не закликав націю спам'ятатися і поламати ярма неволі, але Кобзар свідомо вибрав мученицький шлях і українську Голгофу.

         Щиро радіємо і дякуємо всім учасникам нашого заходу! Пишаємося, що у нашій школі не тільки діти, але й батьки надзвичайно талановиті, артистичні, щирі і готові до творчої співпраці.

       10 березня завідувач шкільної бібліотеки Мачишин О.І. провела бібліотечний урок у 6-Б, присвячений 206 річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Діти пригадали життя і творчість українського генія, прочитали уривки з творів та переглянули його малюнки. Ознайомились з книжковою виставкою в бібліотеці.

У фойє перед актовою залою розміщена виставка ілюстрацій до творів Т.Шевченка.

Переглядів: 592 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: