13:06
Тиждень англійської мови

З 18 по 22 листопада в школі проходив тиждень англійської мови, який розпочинався з конкурсу плакатів «Ми любимо вивчати англійську мову».

 

         Заступник директора  школи з навчальної роботи, вчитель англійської мови, Боровська І.С.  провела для колег цікавий майстер-клас «Командні ігри на уроці англійської мови» з учнями 10-Б класу. Учитель продемонструвала кілька прикладів пізнавальних ігор, наголосила, що такі вправи допомагають дітям краще запам’ятовувати лексичні та граматичні одиниці,  долати бар’єри у спілкуванні іноземною мовою.



 

                 У рамках тижня учні переглядали пізнавальні англомовні мультфільми.  Яскрава мультиплікація, улюблені герої зацікавлювали дітей, розвивали інтерес до вивчення іноземної мови.


 


 

          Постановка п’єси «Дванадцять місяців» на сучасний лад у 4-А класі збагачувала не тільки лексичний запас, але й розвивала діалогічне мовлення, артистичність. Адже використання інсценізацій – один із важливих засобів навчання, що сприяє розвитку творчих здібностей, підвищенню пізнавального інтересу до вивчення мови. Учитель Сернецька О.М. вдало підібрала мультимедійний супровід до вистави. Постановка закінчилася дружнім виконанням різдвяної пісні.

 

 
 

 

 

       Лексичний квест для учнів 6-В класу провела Кушнір Д.І. Учитель пояснила правила квесту, його мету, роздала маршрутні листи командам. Учні відгадували кросворди, анаграми, чайнворди, ребуси. Цікаві завдання розвивали лінгвістичну компетентність, спритність та асоціативне мислення, вміння аналізувати, аналітично та логічно мислити.


 

           Для семикласників Вдовіченко Л.Р. організувала інтелектуальну гру «Ми найрозумніші і найкмітливіші». Вчитель підготувала різноманітного характеру завдання, які удосконалювали діалогічне мовлення, орфографічні вміння. Учні переглянули відео «10 цікавих фактів про англійську мову». Енергійно пройшов конкурс капітанів. Загалом команди працювали весело та активно.

 

 

 


 

            Свої артистичні здібності проявляли учні 6-А класу під час вистави «Попелюшка» за однойменним твором Шарля Перро. Равська Т.С. вміло скорегувала роботу дітей. Учні вправно володіли лексичним матеріалом. Позитивним моментом було те, що засвоєння тексту поєднувалося з власною інтерпретацією, вимова з відповідною інтонацією, що сприяло розвитку креативності учнів.


 

                      Круглий стіл «Як досягти успіху у житті. Вибір професії» для учнів 11, 9 класів пройшов енергійно та інформаційно-насичено. Чижик Я.Я. підібрала цікаві завдання, учні обмінювалися думками щодо вибору майбутньої професії, розігрували діалоги, працювали з текстами. Діти переглянули англомовне відео про те, як поводитися під час співбесіди, проаналізували побачене. 


 

 

           Вище перелічені заходи підвищували інтерес учнів до уроків англійської мови, виховували повагу до традицій і культури країни, мову якої вивчають, формували соціокультурну компетенцію учнів. Беручи участь у заходах, діти  розвивали творчі здібності, удосконалювали мовні, мовленнєві навички, виявляли акторську майстерність.



 

Переглядів: 906 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: