12:11
Тиждень безпеки життєдіяльності

Найвищі цінності суспільства – це людина, її життя і здоров’я, недоторканість і безпека. Сьогодні підвищується роль освіти у підготовці учнів до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, а екологічна ситуація з кожним роком погіршується.  Саме тому у школі з 15 по 19 квітня був проведений тиждень основ безпеки життєдіяльності. Проведені заходи сприяли формуванню в учнів умінь, навичок свідомого та обов’язкового виконання встановлених правил безпеки в освітньому процесі, безпечної поведінки під час різних надзвичайних ситуацій, закріпленню умінь щодо збереження та захисту здоров’я і життя під час надзвичайних ситуацій, користування засобами індивідуального та колективного захисту, узагальнення та розповсюдження кращих форм і методів профілактичної роботи..

У рамках тижня класні керівники провели ряд тематичних годин спілкування.

17 квітня проходив День цивільного захисту, де діти не тільки ознайомилися з теоретичним матеріалом, але й побачили, як працює загін МАРСу під час пожежі, практично вправлялися у користуванні пожежним рукавом.


 

 

18 квітня представниками Європейської медичної студентської асоціації  для учнів 8 класів проведено лекцію "СНІД та рак - реальні загрози. Збережи своє здоров'я та життя". Під час заняття діти  дізналися про причини, шляхи передачі та профілактику даних захворювань,  доцільність дотримання здорового способу життя. Також студенти розповіли про важливість формування в учнів толерантного ставлення до людей, яких торкнулася проблема ВІЛ/СНІДу.

Після лекції учням запропонували бліц-тестування для перевірки та закріплення знань.


 

 

Відбулася зустріч з представниками МНС в Івано-Франківській області, які ознайомили присутніх з алгоритмом дій при виникненні пожежі та про безпечну поведінку з потенційно небезпечними незнайомими предметами.


 

Медична сестра школи провела бесіду на тему «Що робити при тепловому та сонячних ударах, перша допомога при укусах змій».


 

Логічним продовженням тижня безпеки життєдіяльності став тиждень охорони праці.

22 квітня для учнів 6,7  класів організовано зустріч з представником Мальтійської служби.  Учнів було проінформовано  про надання першої домедичної допомоги в різних ситуаціях, школярі змогли попрактикуватись у виконанні серцево-легеневої реанімації потерпілого.


 

Оформлено інформаційні куточки «Охорона праці очима дітей»


 


 

Переглядів: 792 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: