13:05
Тиждень біології

Відповідно до річного плану роботи , з метою поглиблення  знань про природу, розвитку почуття відповідальності за Землю, заохочення здобувачів освіти до вивчення природничих наук в закладі було проведено з  01 до 05 листопада  2021 року тиждень біології та екології.

  

          Предметний тиждень розпочато з  конкурсу газет, листівок, віршів на тематику охорони природи та збереження здоров’я. Кожен охочий мав змогу підготувати власний  проєкт, в якому шляхом поєднання аналітичних здібностей та творчої уяви зміг виразити власне ставлення до актуальних проблем сьогодення.

 

               З метою узагальнення знань учнів з теми «Клітина» учитель Попович В.В. провела для здобувачів освіти 6-А класу цікаву вікторину «Загубилась органела». Команди учасників оригінально представили  свої емблеми у вигляді «мемокліток» . Діти  показали  вміння імпровізувати, творити, логічно мислити, швидко опрацьовувати отриману інформацію. Захід сприяв поглибленню та актуалізації здобутих знань з вивченої теми.

               Цікаво та повчально пройшов урок-презентація «Біблійні рослини» у 6-Б класі. Діти  підготували короткі інформаційні повідомлення  про плодові дерева, декоративні чагарники, трави, розповіли про їх властивості, символічне значення відповідно до текстів Біблійних легенд. Підсумком заходу  став перегляд уривків наукових фільмів про особливості росту і  розвитку цих рослин.

              Справжній мінідиспут «Асоціативна модель» влаштували учні 6-В класу.  Всі учасники активно висловлювали свої думки щодо впливу людини на навколишнє середовище, презентували власні моделі новітніх пристроїв, для збереження довкілля від знищення. Діти вміло поєднували в асоціативні ланцюжки взаємозалежності одних живих організмів від інших, створювали кросворди, відгадували тематичні загадки.

             Для розвитку конструктивного мислення  учнів  8-А класу  вчитель Попович В.В. провела творчу  хвилинку «Вітамінний рай». Спочатку учні  колективно обговорили  принципи, методи,  позитивні насідки  здорового харчування, розробили і записали авторські рецепти корисних страв, підготували доповіді про негативний  вплив на організм людини шкідливої їжі. У ході уроку діти часто ставили  один одному запитання, давали  нестандартні відповіді.

Здобувачі освіти 8-В класу взяли участь у створенні проєктів  «Захворювання органів травлення та профілактика захворювань». Метою цього заходу було  дослідити , які вчинки, спосіб життя, звички людей здоров’я призводять до порушення функцій травної системи, проаналізувати та розробити заходи із збереження і відновлення, описати чинники, які сприяють гармонійному функціонуванню людського організму.  

   Карявка І.М. запропонувала дев’ятикласникам взяти участь у командній грі-вікторині «Знаю біологію». Здобувачі освіти підготували та презентували добірку фото-відеороликів  про життя своїх домашніх улюбленців. Усі присутні проаналізували переглянуте і зробили висновки про рефлекси, біоритми, фази росту, особливості розвитку тварин. Учні спробували за усним описом вгадати ту чи іншу тварину та зобразити її у  малюнках.

   Вдало поєднати творчі ідеї та здобуті знання змогли здобувачі освіти  9-В класу на уроці-грі «Хто я у біології ?» Кожен учасник отримав завдання зобразити за допомогою міміки, жестів, підручних матеріалів все, що є предметом вивчення цієї науки.  Всі учні отримали позитивні емоції та корисні знання.

         Під час проведення предметного  тижня учителями  були  результативно  використані інтерактивні види роботи, які спонукали до розвитку  пізнавальної активності учнів, підвищення інтересу до вивчення предметів. Педагоги вдало спланували заходи предметного  тижня, підготували цікаві різноманітні завдання, враховували вікові особливості, рівень знань учнів.

Переглядів: 386 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: