09:41
Тиждень біології, екології і хімії


 

          Відповідно до  плану роботи школи на рік, з метою формування в учнів інтересу до вивчення хімії, біології, екології, формування практичних вмінь і навичок з предметів, виховання дбайливого відношення до природи, свідомого ставлення до власного здоров’я, сприяння екологічному вихованню учнів, розвитку творчого мислення, пам’яті, мови, вміння логічно міркувати та робити висновки в закладі з 11 до 15 березня проведено  тиждень хімії, біології та екології «Створення та реалізація проблемних ситуацій для свідомого засвоєння знань».

          Учні школи активно взяли участь у конкурсі стінгазет на природничу тематику. Роботи було розміщено у фойє ІІ поверху. Діти висвітлили цікаву інформацію і фотоматеріали, запропонували читачам розгадати ребуси і загадки.


 

 

Урок-презентацію «Біблійні рослини» для учнів 6-х класів провела Пасічняк В.В. Вчитель біології вдало підібрала фото- та відеоматеріали, ілюстрації, гербарій, вміло реалізувала міжпредметні зв’язки з християнською етикою, музичним мистецтвом, українською літературою, географією, провела цікаву пізнавальну вікторину.


 

З учнями  10 класу Віра Василівна провела захід «Екологічні проблеми сучасності». Учні досліджували різноманітні проблемні питання про кислотні дощі, озонові діри, вплив промислових відходів на організм людини. Десятикласники підготували змістовні поради, як правильно вибирати корисні продукти харчування. Доречними були мультфільми на екологічну тематику, які мотивували учнів до роздумів і дискусії. Всіх присутніх було ознайомлено з Чорною книгою України, до якої ввійшли тварини і рослини, назавжди зниклі з лиця Землі. Емоційною розрядкою під час проведення заходу були ліричні хвилинки у виконанні дітей: декламування віршів, складання сенканів. Загалом, захід був насичений, інформаційно наповнений.


 

 

           Вчитель біології Савчин М.Д. провела для учнів 6-х, 10 класів відеопрезентацію «Дивовижні рослини нашої планети». Діти збагатили свої знання не тільки з біології, але й з географії, ставили чимало запитань і висловлювали певні пропозиції щодо тематики майбутніх уроків-презентацій.


 

 

            Урок-семінар «Органічні сполуки і здоров’я людини» провела вчитель хімії Маскович Н.П. в 11 класі. Наталя Петрівна коротко охарактеризувала поширені органічні сполуки, ознайомила з їх вмістом у продуктах харчування, розкрила їх роль для організму людини. Учні підготували цікаві тематичні презентації. На урок було запрошено бібліотекарів з філії №3 міської бібліотеки, які підготували дітям пізнавальну інформацію про каву, її вирощування, рецепти, прорекламували літературу про цей продукт.

 


 

          Конкурс «Зоологічний марафон» проходив для семикласників. Учителі біології Пасічняк В.В. та Савчин М.Д. підготували цікаві завдання різного характеру. Діти працювали в командах, презентували свої емблеми, назви, девізи. Учасники не тільки відповідали на питання, а й працювали коректорами, мімами, певною мірою акторами. Журі визначило переможців, команди отримали призи.


 

Переглядів: 922 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: