08:22
Тиждень фізичної культури та здорового способу життя

         З 10 по 19 квітня 2019 року у школі проведено декаду фізичної культури та здорового способу життя. Адже виховання підростаючого покоління фізично здоровим — важливе завдання сімʼї та школи. Учителі фізичної культури активно залучають дітей до різноманітних конкурсів та змагань різного спрямування і різних рівнів. У рамках декади діти під керівництвом педагогів взяли участь у різноманітних заходах, зокрема у загальноміському змаганні «Нащадки козацької слави» (Яцущак С.М.), чемпіонаті міста з регбі 7 (Розман Л.Б.), змаганнях з волейболу серед дівчат (Палійчук Г.В.), змаганнях з волейболу серед юнаків (Качор Я.О.).

        Пізнавальним і мотивуючим був захід для учнів 5-11 класів «Презентація «Спортивні надії ЗШ№19. Минуле і сьогодення». Розман Любов Богданівна підготувала добірку цікавих матеріалів про колишніх випускників  школи, які стали відомими спортсменами чи здобули великі перемоги у галузі спорту. Емоційно піднесено проходив етап, коли вчитель представляла учнів-переможців у  цьому навчальному році і за попередні роки. Юні спортсмени під аплодисменти глядачів гордо демонстрували здобуті медалі, відзнаки та кубки.

 

       Для учнів 5-х класів Палійчук Галина Василівна провела гру-змагання «Веселі старти». Команди змагалися у різних естафетах, зокрема: вибивання кеглів, ведення футбольного м’яча, біг зі скакалкою, перетягування канату та інші. Згуртована гра принесла чимало позитивних емоцій.


 


 

 

 

 

        Учителі Яцущак С.М. та Ніфантов В.В. організували гру-змагання для шестикласників «Козацькі забави». Чимало конкурсів були із футбольними і тенісними м’ячами, які вимагали спритності та швидкості виконання. Енергійно пройшов конкурс капітанів «жонглювання м’ячами». Підтримка вболівальників та вміла командна робота принесла перемогу 6-Г класу.

 


 

         У рамках декади соціальний педагог школи Мандибур М.Р.  з учнями 8-Б класу провела тренінгове заняття на тему «Бути здоровим – престижно». Під час заходу діти працювали в групах, розглядали як корисні, так і шкідливі фактори, що впливають на самопочуття, поглибили свої знання про корисні звички, які сприяють зміцненню здоровʼя. Не менш пізнавальним було заняття з учнями 5-В класу на тему «Твоє здоровʼя в твоїх руках». Під час бесіди діти обговорювали вплив шкідливих звичок на їхнє здоров'я, за допомогою вправи «Мікрофон» розповіли, яким чином вони дотримуються здорового способу життя,  також прослухали притчу про цінність свого здоровʼя. Соціальний педагог врахувала вікові особливості дітей, реалізувала принципи доступності, науковості, взаємозв’язку із життям.


 

 

Учителі предмета «Основи здоров’я» Курус В.М. та Глібчук Л.В.  організували конкурс стінгазет «Наше здоров’я в наших руках», провели презентацію-захист «Ми за здорову і смачну їжу». Учні 5-9 класів підготували різноманітні салати, десерти, в яких використали тільки корисні продукти. Представники команд уміло презентували свої роботи, підготували цікаві повідомлення про них.


 

 

Усі заходи в рамках декади були спрямовані на формування здоровʼязберігаючої компетентності в ході викладання навчальних дисциплін та в позаурочній роботі.       

 


 

Переглядів: 833 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: