11:25
Тиждень географії

Відповідно до  плану роботи школи на рік, з метою формування в учнів інтересу до вивчення природознавства та географії, вироблення вмінь застосовувати здобуті знання на практиці, виховання дбайливого ставлення до природи; розвитку творчого мислення, пам’яті, мови, вміння логічно міркувати та робити висновки в закладі з 18 до 22 березня 2019 року проведено  тиждень географії та природознавства «Проблемне навчання як засіб активної пізнавальної діяльності учнів на уроках географії та природознавства».

         Традиційно предметний тиждень розпочато конкурсом найцікавіших стінгазет з географії, під час якого діти проявили свої пошуково-пізнавальні здібності та креативність.


 

Учитель Москалець Н.С. разом з учнями 6-Б, 9-А,Б класів підготувала презентаційний проект «Лелечими шляхами» до Дня прильоту лелек в Україну. Старшокласники розповіли учням 5-х класів про птахів, де вони зимують, який шлях долають при перельоті, як їх зустрічають в Україні та в інших країнах.



 

Також Надія Степанівна провела майстер-клас для п’ятикласників «Як підготувати проект та його презентацію» (на прикладі проекту «Вплив різних типів води на ріст і розвиток рослин»). Минулорічні переможці загальноміського конкурсу-захисту «Юний дослідник» Соровецька Вікторія та Криса Ольга представили присутнім свій проект, розповіли про його підготовку, наголосили на основних моментах та труднощах, а також відповідали на питання глядачів. П’ятикласники продемонстрували результати своїх проектів «Смітити не можна переробляти» та «Вплив різних умов середовища на ріст цибулі». Важливим моментом екологічного мислення школярів був той факт, що учні практично показали, як можна використовувати пластик і не забруднювати навколишнє середовище.


 

          На запрошення вчителів Маскович Н.П. і Москалець Н.С. до школи завітали викладачі та студенти хімічного факультету ПНУ. Вони продемонстрували для учнів цікаві досліди: «фараонові змії», «хімічний годинник», «хімічна веселка», «виверження вулкану». Студентки вміло проводили експерименти, викладачі коментували всі етапи роботи, наголошували на дотриманні правил техніки безпеки.


 

Справжній азарт і командний дух показали семикласники під час конкурсу-гри «Захоплююча географія». Вчитель географії Варнава О.Я.  підготувала завдання найрізноманітнішого характеру. Учні відгадували загадки, впізнавали за відеофрагментами країни,  працювали з географічною картою, за основними характеристиками впізнавали назви гір, річок, озер, водоспадів, проток та морів.



 

22 березня  відбувся ІІ етап учнівської олімпіади з природознавства серед учнів 5-х класів, на якому  Мусієвич Владислав та Гринчак Євген посіли ІІ місце (5-А клас, вчитель Москалець Н.С.)

        Проведені заходи в рамках тижня були спрямовані на розвиток стійкого інтересу  до вивчення учнями географії,  виховання патріотизму, любові до рідного краю, розвиток краєзнавчого інтересу, сприяння формуванню всебічно розвиненої особистості, виховання у підростаючого покоління ціннісного ставлення, любові та бережливого ставлення до природи.












 

Переглядів: 905 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: