16:12
Тиждень інформатики

З  метою поглиблення і розширення знань, підвищення інтересу до предмету інформатики, удосконалення комп’ютерної грамотності, розвитку особистісних якостей та інтелектуальних здібностей учнів,  активізації творчої діяльності вчителів у закладі з 16 по 21 листопада проведено тиждень інформатики.

          Тренінг «У полоні комп’ютера» у дистанційному форматі провела Слюсар Оксана Володимирівна з учнями 5-А класу. Під час заняття діти виконували вправу «Ознаки комп’ютерної залежності в дитини», малювали порівняльні портрети залежної і незалежної людини від комп’ютера, визначали позитивні й негативні сторони захоплення комп’ютерними іграми, досліджували причини інтернет-залежності. На підсумковому етапі учням було запропоновано вправу «Я – подарунок для людства», під час якої вони аргументували, в чому полягає їхня винятковість та унікальність.

 

        Для учнів 9-х класів Берлін Олег Сергійович організував онлайн-тренінг «Штучний інтелект: за чи проти». Протягом заняття діти узагальнювали та систематизували раніше здобуті знання та навички про основні етапи становлення і розвитку обчислювальної техніки, розвивали практичні вміння та навички пошуку інформації в Інтернеті. Учні переглянули відеоролик «Штучний інтелект!  Що ми про нього знаємо?» Після перегляду поділилися на дві групи, одна з яких наводила аргументи «за» штучний інтелект, інша – «проти». Наприкінці тренінгу учасники намагалися з’ясувати, чи не залишить «техніка» людей без роботи.

        Борис Антоніна Анатоліївна разом з учнями 4-В класу підготувала урок-тренінг «Безпечний Інтернет». Заняття розпочалося з цікавої вправи «Вітання без слів». Учитель пригадала основні правила з техніки безпеки. Діти виконували різноманітні завдання: розгадували кросворди, вправи на конструювання, створювали інтернет-павутинку. Педагог продемонструвала презентацію про безпечний Інтернет, яку діти проаналізували. Доцільно було проведено веселу руханку. У підсумку учні створили і розмалювали колективний постер «Безпечний Інтернет». Загалом матеріал до уроку було  підібрано з  врахуванням  інтересів дітей,  їх вікових особливостей.

        

Пізнавальною була вікторина «Подорож країною Інформатика» для четвертокласників. Усі конкурсні завдання підібрано з метою застосування на практиці раніше набутих знань та навичок. Діти розставляли розділові знаки в текстах, розгадували ребуси, виконали ряд завдань з теми «Текстовий процесор». Весело пройшли конкурси «Майстри пантоміми», гра «Так чи ні».  Гапяк Христина Михайлівна своєчасно пригадала дітям правила техніки безпеки, активно провела з учнями руханку. Закінчення уроку було тематично пов’язано з його початком. В цілому вікторина пройшла активно, цікаво й емоційно.

 

         Усі заходи в рамках тижня ще раз довели, що сучасний світ вже не здатний обходиться без інформаційних технологій, тому вони все більше і більше впроваджуються в повсякденне життя людини.

 

Переглядів: 673 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: