13:22
Тиждень інформатики

Відповідно до річного плану роботи, з метою розвитку в учнівської молоді творчої фантазії, логічного мислення, вміння орієнтуватися в інформаційному просторі, формування відповідальності, креативності, кмітливості та винахідливості  в закладі був проведений тиждень інформатики з 15 до 19 листопада   

          Інтернет-технології стали природною частиною життя сучасних дітей. Комп'ютер є не лише розвагою, але й засобом спілкування, самовираження, розвитку. Саме тому всі заходи предметного тижня спрямовувались на поєднання ігрових і навчальних моментів, спрямованих на  визначення ролі інформатики в сучасному динамічному суспільстві.

              Ільчук Т.М. провела для учнів третіх класів урок-гру « Інформатика-цариця наук». Захід був спрямований на розвиток навичок  навчання за локаціями - Place-based learning. Юні здобувачі освіти отримали захопливий досвід, занурились  у виконання творчих індивідуальних  завдань. Під час проведення гри  учні  змогли перевірити та закріпити  свої знання з вивчених тем, проявити майстерність у створенні графічних зображень на вільну тему. На завершення заходу вчитель організувала для дітей майстер-клас зі створення лепбуків.

 

             Харевич О.В. створила для  учнів 5-Б класу онлайн-гру «Вижити в Інтернеті місія нездійсненна». Розпочався захід бесідою про  розвиток  глобальної мережі Інтернет та його вплив на  звичний спосіб життя людей, розширення  межі їх знань, досвіду. Діти висловили свої думки щодо негативного і позитивного впливу сучасних технологій на виховання, сприйняття навколишнього світу. П'ятикласники мали змогу перевірити  свої знання та навички роботи в Інтернеті. Учитель розробила для  учнів  інтерактивні завдання, які відтворили ситуації із віртуального життя людей. Кожну вправу діти демонстрували на своєму екрані, обговорювали її, колективно приймали рішення. Їм було запропоновано висловити власну думку щодо вирішення питань інформаційної безпеки та запобігання загрозам, що надходять із глобальної мережі, проблемам забезпечення авторського права на матеріали, розміщені на вебвузлах, поділитися власними здобутками та досвідом щодо використання ресурсів Інтернету для навчання,  розваг.

 

15 листопада Гап'як Х.М. запропонувала здобувачам освіти 6-В класу взяти участь у вебквесті "Етапи створення презентації". Під час проведення заходу учням потрібно було у формі пошукової гри виконати низку різноманітних інтерактивних вправ, спрямованих на отримання кінцевого результату. Всі учасники заходу зробили висновок, що самостійне пізнання інформаційного світу дозволяє розширити коло власних інтересів , спонукає до кмітливості, привчає до самостійного розв'язання задач.

Для учнів 4-х класів Берлін О. С. організував урок-тренінг-гру « Ін4м нет». Під час заняття діти синтезували раніше здобуті знання та навички про правила користування комп’ютером, розвивали практичні вміння пошуку інформації в Інтернеті. Учні охоче розгадували кросворди, ребуси, відгадували тематичні загадки, виконували вправи «Шифрувальник», «Знайди відмінності». Наприкінці уроку четвертокласники змагалися у конкурсі «Слова , оснащені ПК». Кожен учасник заходу намагався придумати якомога більше слів з абревіатурою ПК. Учитель вдало підібрав завдання, які забезпечили швидке опанування навчального матеріалу з урахуванням індивідуальних можливостей кожного учня.

Переглядів: 285 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: