11:04
Тиждень історії

         Відповідно до річного плану роботу закладу, з метою поглиблення знань учнів з історії України, формування громадянських та соціальних компетентностей, виховання патріотизму, любові до рідного краю, розвитку умінь аргументовано висловлювати свої думки, навчання  логічного, аналітичного мислення в ліцеї було проведено тиждень історії з  25.10-29.10.2021 року.

 

         Протягом тижня вчителі історії разом з учнями 5-9 класів організували  арт-вернісаж «Історія світу-це біографія великих людей». Всі учасники освітнього процесу взяли участь у створенні художніх композицій , де змогли втілити свої креативні ідеї щодо зображення   відомих історичних постатей.

          Учитель історії Свистяк О.М. провела відкритий урок « Жива пам'ять пройде крізь століття» для учнів 8 класів. Метою заходу було ознайомити ліцеїстів із фактами життя звитяжного Легіону Українських січових стрільців, сприяти піднесенню патріотичного духу, виховати шану до героїв, що боролись за свою Батьківщину. Учні підготували цікаві доповіді про життя та побут учасників руху січового стрілецтва, виконували тематичні пісні, декламували поезії. Діти  здійснили віртуальну подорож сторінками історії до далекого 1915 року, спробували себе в ролі акторів, відтворили кілька елементів звитяжного бою за гору Маківка. Наприкінці уроку кожен учасник заходу мав змогу дати відповідь на проблемне питання поставлене вчителем: чи не  даремною була жертва наших пращурів?

          Цікавим та пізнавальним був   урок-інсценізація « Останній бій князя Святослава» який підготував Матейко П.В. разом з учнями 7-В класу.   Юні здобувачі освіти переглянули тематичні відеоролики, презентували невеликі інформаційні повідомлення про звитяжну боротьбу Київського полководця з печенізьким військом, висловили власні припущення щодо причин поразки князівської дружини. Найцікавішим моментом заходу стала театральна постановка учнями сцени героїчного бою 972 року  на порогах Дніпра з використанням тематичного реквізиту. Всі учасники дійства не лише проявили свої творчі здібності, але й отримали безліч позитивних емоцій.

            Хронологічний турнір для учнів 5-х класів організував учитель Сініцин С.Г. Педагог вдало поєднав відомості про історичні факти з математичними обчисленнями. Діти навчилися встановлювати віддаленість подій від сьогодення, розраховувати часові проміжки між різними хронологічними епізодами. Насамкінець, учні поділилися власними секретами запам'ятовування історичних дат та фактів.

           Усі заходи в рамках тижня були спрямовані на створення умов та можливості застосувати здобуті знання в нестандартних формах роботи.

Переглядів: 349 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: