14:37
Тиждень хімії

З метою сприяння всебічному розвитку пізнавальної активності учнів, їх творчих здібностей, інтересу до хімії, розвитку логічного мислення, кмітливості, виховання цілеспрямованості, упевненості в собі, формування життєвої й соціальної компетентностей, навичок безпечного поводження з речовинами у побуті та на виробництві, розкриття ролі хімії в розвитку суспільного господарства та забезпечення добробуту людини з 3 до 7 лютого в школі проведено  тиждень хімії.

         До участі в різноманітних заходах у рамках тижня хімії були залучені учні 7-11 класів. Школярі презентували малюнки «Видатні люди про хімію», стінгазети «Зелена хімія» - нова філософія хімічних досліджень», навчальні проекти «Хімія корисна і шкідлива».


 

 

 

         Протягом тижня проходили цікаві вікторини, учні розгадували кросворди, ребуси.


 

         Десятикласники брали участь у конкурсі презентацій  «Зелена хімія – її різні аспекти». Вони доводили своїми виступами, що «зелена хімія» вигідна для людей, ознайомили присутніх з її 12 принципами,  наголосили, що світоглядний орієнтир «зеленої хімії» — коеволюція людини та природи, збереження біосфери.


 

       

   Відкритий урок в 11 класі на тему «Властивості та застосування металів» базувався на інформаційних повідомленнях учнів про властивості й застосування благородних металів. Діти зауважили, що саме ці метали є найкращим матеріалом для ювелірних прикрас і витворів художнього мистецтва, виконують функції валютних запасів, застосовуються в сучасній електротехнічній, космічній, ядерній, інформаційній техніці. Свої розповіді одинадцятикласники супроводжували мультимедійними презентаціями.


 

 

 

 

Протягом тижня всі уроки хімії розпочиналися з п’ятихвилинок  «На хімічній хвилі», під час яких дітям демонструвалися найцікавіші відеоролики з різних галузей цієї науки.

        Загалом вчитель хімії Маскович Н.П. майстерно поєднала навчальний матеріал з практичним життєвим досвідом учнів. Значну увагу було приділено хімічному експерименту, відпрацюванню практичних умінь і  навичок, формулюванню самостійності у здобутті нових знань. 

 


 

Переглядів: 1066 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: