12:04
Тиждень хімії

           Відповідно до плану роботи ліцею, з метою сприяння всебічному розвитку пізнавальної активності учнів, їх творчих здібностей, інтересу до хімії, розвитку логічного мислення, кмітливості, виховання цілеспрямованості, упевненості в собі, формування життєвої й соціальної компетентностей, навичок безпечного поводження з речовинами у побуті та на виробництві, розкриття ролі хімії в розвитку господарства, забезпечення добробуту людини у закладі з 12 по 16.04. 2021р. проведено тиждень хімії.

          Предмений тиждень розпочато з виставки стіннівок та проектів на теми: «Хімічні речовини навколо нас», «Хімічні речовини в побуті», «Хімічні явища в природі».

          Під час уроків учителі хімії пропонували учням переглянути пізнавальні відео «Найкрасивіші хімічні реакції».

          Турак Т.В. провела бесіду з учнями 5-х класів «Перше знайомство з хімією!», під час якої діти дізналися цікаві факти з історії хімічної науки,  провели експеримент «Хімічний вулкан». Вдало пройшов у 8-х класах захист навчальних проектів на тему «Цікаве про періодичну систему».

         Вікторину на знання періодичної системи хімічних елементів Тетяна Віталіївна провела з учнями 8-В, 8-Г класів. Учасники працювали в командах, виконували різноманітні пізнавальні завдання, відгадували кросворди, загадки. Загалом усі присутні були активними, ініціативними, креативними.

          Маскович Н.П. організувала у 8-А, 8-Б класах вікторину-гру «Чи добре ми знаємо періодичну систему хімічних елементів». Окрім теоретичних знань з даного предмета, дітям необхідно було проявити кмітливість, логічне мислення, вміння конструювати, визначати головне.

         Наталія Петрівна з учнями 10 класу провела конкурс навчальних проектів на тему «Екологічна безпечність застосування оксигеновмісних органічних сполук». Діти не тільки вдосконалили знання з даної теми, але й обмінялися досвідом, набули практичних навичок, вправлялися в ораторському мистецтві.

         З метою поглиблення  вивченого матеріалу та підвищення інтересу до предмету для одинадцятикласників проведено вікторину з теми «Метали». У процесі роботи діти опрацювали додатковий матеріал, дізналися про властивості та застосування рідкісних металів.

        Учні 9-х класів активно взяли участь у конкурсі ерудитів «Хімічна та термінологічна розминка».  Під час підготовки до конкурсу діти поглибили знання з теми «Розчини» та «Неорганічні речовини». Маскович Н.П. вміло мотивувала кожного до роботи на заняттях.

        У рамках тижня вчителі хімії презентували цікаві досліди, коментували взаємодію хімічних елементів, водночас застерігали щодо безпечного поводження з деякими речовинами.

 

Переглядів: 487 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: