10:13
Тиждень художньо-естетичних дисциплін

        З 19 до 29 березня в школі проведено декаду художньо-естетичних дисциплін «Розвиток естетичних смаків учнів як складової творчого розвитку особистості».

 Виставка «Усі ми талановиті» стала добрим її стартом. Діти представили свої найкращі роботи, виконані різними техніками.

 

      Відкритий урок з християнської етики на тему «Відповідальне ставлення до життя. Притча про вірного та невірного рабів» проведено у 6-А класі. Учні обговорювали різні проблемні ситуації, виконували творчі, пошукові завдання, працювали з текстами Біблії. Цікавою була робота в групах, яка полягала у розв’язанні ситуативних завдань.

        Для учнів 5-9 класів Курус В.М., учитель трудового навчання, провів майстер-клас «Створення картин у техніці «розпис на склі». Кожен етап роботи педагог пояснював і контролював його виконання. У результаті в дітей вийшли красиві картини, якими можна прикрасити оселю чи використати як подарунок близькій людині.

     Емоційно пройшов «Турнір знавців музики» між командами 6-х класів під керівництвом учителя музичного мистецтва Котович І.В. Учні виконували різноманітні завдання: розпізнавали портрети композиторів, вгадували назви пісень, наспівували музичні твори, відповідали на теоретичні питання з предмета, проявляли свою обізнаність в музичних інструментах. Творчі та артистичні здібності діти мали нагоду яскраво продемонструвати під час представлення своїх команд, а також на конкурсі «Караоке».

Бровчук Я.С. для шестикласників провела майстер-клас «Квіткова країна мрій». Учні вчилися робити нарциси в техніці орігамі. Окрім практичного спрямування, заняття мало на меті ознайомити дітей з історією виникнення цієї техніки, її особливостями. Готовими виробами учні прикрасили макет дівчини-весни.

Пізнавальна гра з трудового навчання «Давайте позмагаємось» була спрямована на виховання гармонійно розвинутої особистості, тренувала пам'ять, увагу, логічне мислення. Глібчук Л.В. підготувала завдання, що найбільш сприяли розвитку життєвих компетенцій. Вдало зроблено підсумок, нагороджено переможців.

      Завершувала декаду художньо-естетичних дисциплін вікторина «У світі Біблії». Учитель християнської етики Показацька Г.В. врахувала, що незабаром Великдень, тому чимало завдань для команд 5-х класів було саме на тему Воскресіння Христового. Оцінювали роботу п’ятикласників учні 10 класу, переможці ІІ етапу олімпіади з християнської етики, а також запрошений гість – семінарист 4 курсу Івано-Франківської Духовної Семінарії Іван Тиханський. На завершення вікторини усі виконали пісню «Чи ти був на Голгофі»

.

Переглядів: 649 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: