16:30
Тиждень художньо-естетичних дисциплін

        З метою сприяння всебічному розвитку пізнавальної активності учнів, їх творчих здібностей, формування світоглядних орієнтацій і компетенцій у сфері художньої культури, виховання потреби у творчій самореалізації та духовному самовдосконаленні в процесі опанування цінностями української культурно-мистецької спадщини у закладі з 19 по 23 квітня проведено  тиждень художньо-естетичних дисциплін.

        Розпочався тиждень з майстер-класу «Виготовлення ляльки», який організувала Глібчук Л.В. для учнів 5-6 класів. Учитель провела інструктаж з техніки безпеки, пояснила основні етапи роботи. У процесі виконання виробу діти почули чимало цікавої інформації про різні види ляльок та способи їх виготовлення. Усім присутнім було цікаво працювати, пізнавати нове, обмінюватися ідеями. У результаті кожна учасниця продемонстрували свій витвір народного мистецтва.

        Майстер-клас «Виготовлення чашки. Художня кераміка» провів Курус В.М. з учнями 9-Б класу. Учитель вміло мотивував хлопців до роботи, продемонстрував власний виріб, ознайомив з процесом виконання, пригадав правила техніки безпеки на уроці. Діти дізналися про різновиди глини, її застосування та властивості. Протягом заняття педагог надавав відповідні консультації, внаслідок чого учні отримали практичні навички у виготовленнні чашки.

        Мачишин О.І. провела практичне заняття вокального гуртка. Розпочала з позитивного налаштування на роботу, діти активно та весело розспівувались, вправно виконували музичні голосові вправи. Учитель спрямувала роботу на розвиток музичного слуху, музичної пам’яті, чуття ритму, уяви, фантазії,педагог допомагала гуртківцям увійти у світ музики, музичних образів і яскраво відчути їх виразність.

 

     

   Майстер-клас «Великодня писанка» проходив для учнів 4-5 класів під керівництвом Бровчук Я.С. Учитель розпочала заняття з бесіди про величне свято Великдень, традиції та обряди українців під час освячення пасок. Ознайомила з технікою виконання паперової 3-D писанки. Під час роботи Ярослава Степанівна розповідала дітям цікаві легенди, перекази, пов’язані з писанкою. Готові вироби учні прикріпили на «великоднє дерево».

       Відкритий урок з християнської етики у 8-В класі на тему «Заповідь любові. Любов до Бога і ближнього» провела Показацька Г.В. Під час заняття, опираючись на життєвий досвід та знання, учні вільно висловлювали свої думки, працювали в групах. Використання інтерактивних  технологій, випереджувальних та пошукових завдань  сприяли підвищенню пізнавального інтересу дітей,  адаптували їх до умов сучасного життя, привчали робити правильний вибір.

Переглядів: 580 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: