16:22
Тиждень художньо-естетичного циклу

       Згідно з планом роботи ліцею на рік, з метою пробудження у дітей поваги до національної культурної спадщини, традицій українського народу, вивчення інноваційних методів роботи зі здобувачами освіти, розвитку творчості дітей, узагальнення та  поширення  педагогічного досвіду, підвищення професійного рівня вчителів, залучення учнів до позакласної роботи з 6 до 10  грудня  2021 року проходив тиждень художньо-естетичного циклу.

 

       Педагогами  ліцею  було розроблено план проведення предметного тижня. Всі заходи проводились з метою створення зв’язку між внутрішнім світом учня та його оточенням,  ознайомлення  з цікавими засобами мистецтва, виховання працелюбності, культури праці, підготовки учнів до трудової діяльності, пробудження уяви,  фантазії здобувачів освіти, виховання естетичного смаку

Перший день розпочався виставкою творчих робіт учнів ліцею під гаслом «Творцем може бути будь-хто, якщо у нього є те, що його надихає». Кожен охочий мав змогу долучитися до створення «креативного коридору» і презентувати свою роботу. Учні зробили висновок, що всі види мистецтва займають важливе місце для розвитку особистості.

      Цього ж дня вчителем музичного мистецтва Сенюк Ю.В. було проведено відкритий урок-гру «Стежинами новорічного калейдоскопу» для учнів 6-А класу. Спочатку діти познайомилися з давніми українськими традиціями, пригадали вивчене про особливості створення календарно-обрядових пісень зимового циклу ,  після цього створили власну каліграму улюбленої колядки. Учитель запропонувала учням вигадати ланцюжок новорічних привітань, в якому кожне слово мало починатися назвою будь-якої ноти. Проведений захід сприяв розвитку навичок взаємодії, роботи в команді, комунікації.

        07 грудня учитель трудового навчання Глібчук Л.В. провела майстер-клас з виготовлення ялинкових прикрас для здобувачів освіти 5 і 6 класів. Діти вчилися працювати з різними видами матеріалу: фетром, фоаміраном, войлоком,  переглядали презентації з виготовлення іграшок та сувенірів, вчилися представляти свої поробки, давати оцінку іншим роботам. Підсумком заходу стало прикрашання новорічної ялинки та приготування святкових привітань з нагоди зимових свят.

Курус В.М. організував для членів гуртка «Умілі руки» конкурс іграшок «Різдвяний ангел». Учитель підготував для учнів тематичну презентацію, розповів про різні види деревних плит, їхнє призначення, способи обробки. Діти навчилися працювати з фанерою, вирізати з неї за допомогою ручного лобзика різні фігури, створювати іграшки з підручних матеріалів.

Справжню творчу майстерню під назвою «Віконні візерунки» для шестикласників створила учитель образотворчого мистецтва Бровчук Я.С. На занятті діти вчилися робити аплікації з манки. Учитель вдало поєднала виклад теоретичного матеріалу про техніку виконання творчих робіт з круп із завданнями корекційно-розвиткового характеру. Захід сприяв активізації інтересу учнів до образотворчого мистецтва в цілому та до окремих його різновидів.

Учні 9-х класів разом із учителем християнської етики Показацькою Г.В переглянули фільм «Любомир Гузар. Бути людиною» . Під час перегляду діти обговорювали проблемні питання щодо пріоритетних цінностей людської особистості, визначали найважливіші життєві орієнтири, висловлювали припущення щодо способів боротьби зі своїми слабкостями. Педагог запропонувала учням зобразити у вигляді малюнків свої позитивні та негативні сторони, послухати поради однокласників як боротися з власними страхами і подолати невпевненість в собі. Дев’ятикласники активно брали участь в аналізі проблемних ситуацій, що сприяло розвитку дружньої позитивної атмосфери на уроці.

Бібліотекарі закладу підготували виставку книжкової літератури «Розмаїття на полотні». Кожен охочий мав змогу познайомитися з витворами мистецтва, зробити порівняльний аналіз сучасної і давньої культур, поринути в чарівний світ творчості та фантазії.

Проведені виховні заходи показали, що вчителі активно впроваджують різноманітні форми та методи роботи не лише на уроках, але  й  в позаурочний час, використовують елементи інноваційних педагогічних технологій, враховують індивідуальні особливості кожної дитини. Такий підхід дозволяє учням творчо вирішувати різні проблемні ситуації, виховує естетичний смак.

Переглядів: 281 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: