12:23
Декада математики, фізики та інформатики

 З метою сприяння всебічному розвитку пізнавальної активності учнів, їх творчих здібностей, інтересу до математики, фізики та інформатики, розвитку логічного мислення, кмітливості , виховання цілеспрямованості, упевненості в собі в школі з 2 по 13 грудня проведено  декаду фізико-математичних дисциплін та інформатики.

     Розпочиналася декада із презентації математики як науки, з аукціону математичних задач.

     Нестерук М.М. провела майстер-клас для учнів 7-В класу «Старовинні математичні ігри. Танграм». Учні виконали випереджувальні завдання, підготували інформацію про стародавні ігри. Марія Мирославівна розповіла дітям про танграм, продемонструвала його види на екран, вміло пояснила, як його створювати. Семикласники з цікавістю працювали над різними завданнями. Ця гра допомагала розвивати логічне мислення, увагу, комбінаторні здібності, адже учні складали моделі із семи геометричних фігур як мозаїку.

 

 

 

 

 

Енергійно проходив квест «Фізичні перегони». Учитель Штангрет Н.І. сформувала команди, підготували маршрутні листи. Учні працювали з QR-кодами, за якими виконували завдання: визначали закономірності, складали фізичні формули, вгадували прізвища вчених. Загалом випробування були спрямовані на розвиток інформаційно-цифрової компетентності, логічного мислення, кмітливості, вправності.

 

 

 

     Купчак Т.В. з учнями 7-Б класу провела вікторину «Видатні фізики та їх досягнення». Дві команди проходили різноманітні конкурсні випробування: «Розминку», «Вірю-не вірю», «Двобій інтелектів», «Упізнай вченого». Завдання сприяли розвитку пам’яті, логічного та образного мислення, удосконалювали вміння працювати в групах.

 

 

 

Емоційно-піднесено організувала «Математичне кафе» Сиротин Н.П. Ведучі заходу допомагали вчителю, розповідали цікаву інформацію, розважали глядачів веселими математичними завданнями. Усі конкурси були тематично об’єднані, діти готували математичне меню: салат «Казковий» під соусом питань, борщ «Бабусин» зі сметаною за стародавніми мірами, нарізку з логічних кмітливостей з гострими приправами, печиво з геометричними цікавинками, брейк-каву, десерт «Морозиво зі збитими вершками та начинкою з геометричних фігур».

 

 

 

 

 

 


 

Незвичною і захоплюючою була «Екскурсія по місту математичних фантазій», яку провела Режицька Т.І. Учні побували на «Площі жартівливих задач», відвідали «Квадратний Бастіон», «Картинну галерею». Найкраще пройшов конкурс модельєрів, під час якого діти малювали за допомогою геометричних фігур різноманітні деталі одягу. Завершилася екскурсія презентацією міні-проектів «Математика у професії моїх батьків».

      Цікаво проходив на перервах «Мозковий штурм». Тетяна Іванівна підготувала пізнавальні завдання, головоломки, учні складали кубик Рубіка, проходили онлайн-тест,  за правильно виконане завдання отримували бонуси, які підвищували бал на уроці.

 

 

 

 

 

     Урок-гру «Золотий біт» провела вчитель інформатики Слюсар О.В. для 9-х класів. Під час заняття  було вдало  реалізовано міжпредметні зв’язки. Учні закінчували віршовані рядки, знаходили аналогії, створювали інформаційні терміни. Свою креативність школярі проявляли під час конкурсу на створення реклами: команди отримували певні предмети і запевняли, переконували всіх, що вони надзвичайно необхідні у житті. Весело проходив конкурс «Картинки з життя», який реалізовував принцип взаємозв’язку навчального предмета із повсякденням.

 

 

 

 

 


 

Учні переконалися, що навіть у комічних ситуаціях знання з математики стають у пригоді. Різноманітні конкурси поглиблювали раніше вивчений матеріал про вчених математиків, розвивали моторику рук, творче мислення, фантазію, удосконалювали набуті знання з геометрії. Діти складали з букв математичні терміни, за асоціаціями відгадували геометричні фігури, відповідали на бліц-питання. Загалом захід пройшов весело і водночас пізнавально.

 

     Берлін О.С. провів для учнів 8-х класів конкурс «Найкращий знавець інформатики».  Завдання були спрямовані на узагальнення та поглиблення раніше вивченого матеріалу, сформовані тематично і за рівнями складності. Переможець отримав в подарунок 2 квитки в кінотеатр. 



 



 

Переглядів: 760 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: