17:22
Тиждень педагогічної майстерності вчителів, що атестуються.

Відповідно до плану роботи ліцею на рік, з метою завершення атестаційного періоду педагогічних працівників, узагальнення матеріалів, спрямованих на всебічне, комплексне вивчення та оцінювання педагогічної діяльності, визначення рівня їх професійної компетентності, відпрацювання навичок готовності вчителів до впровадження в практику  інноваційних технологій  у закладі з  08.02 до  22.02.2021  року проведено декаду  педагогічної майстерності вчителів, що атестуються.

          Учитель фізичної культури Мельниченко Х.А. провела відкритий урок у 2-В класі. Заняття було побудовано методично правильно, враховано вікові особливості дітей, їхню фізичну підготовку, емоційний стан. Вчитель провела з учнями ряд цікавих конкурсів-естафет з м’ячами, ракетками, кругами. Цікаво та весело проходили ігри  «Світлофор», «День – ніч», «Заборонений рух», які розвивали спостережливість, увагу, терпіння, витривалість. На підсумковому етапі уроку педагог використала метод рефлексії, поцікавилася фізичним станом   учнів, похвалила їх за роботу на уроці.

Спортивно-розважальний захід «Дерзай, як олімпієць!» з семикласниками організувала Палійчук Г.В., яка запросила в гості справжніх олімпійців. Діти мали змогу поспілкуватися з переможцями, запитати про їхні секрети успіху. Загалом святкові змагання було проведено вміло, цікаво і весело. Учні проявляли свою спритність, силу, швидкість, зосередженість, вміння працювати в команді.  Учасників енергійно  підтримували класні керівники разом із вболівальниками. У результаті не тільки переможці, а й  усі гравці отримали медалі та призи від гостей.

Відкритий урок «Хочу – можу – треба. Які бажання бувають у людей» у 2-В класі провела Городецька Л.Л. Емоційне налаштування на роботу на уроці, спокійний та доброзичливий тон педагога сприяв позитивній атмосфері в класі. Учитель вміло, доступно пояснила дітям тему уроку, запропонувала їм провести експеримент «Як народжуються бажання». Протягом заняття учні вчилися відрізняти головне від другорядного, створювали оригінальну квітку-семибарвицю, декламували поезії,  інші діти не просто були пасивними слухачами, а міркували над діями та бажаннями ліричних героїв поетичних творів. У колі учні працювали над вправою, що мотивувала їх до роздумів про можливості людей, з конструктора «Лего» створювали діаграми, які демонстрували мрії однокласників. Окрім бажань та можливостей, другокласники обміркували й свої обов’язки. Упродовж заняття вчитель стежила за мовленням дітей, залучала до роботи кожного, мотивувала до кращих результатів.

Савчин М.Д. провела у 8-В класі вікторину «Найрозумніший біолог». Восьмикласники відповідали на тестові питання з різних галузей біології, під час конкурсу «Знайди тваринку» проявляли свою спостережливість та уважність, відгадували ребуси і кросворди, впізнавали різноманітних рідкісних пташок за зображеннями. Конкурсні випробування були надзвичайно емоційними, інформаційно-насиченими та пізнавальними.

Урок-подорож у 7-А «Застосування різних способів розкладання многочленів на множники» провела Сиротин Н.П.  Вдало було продумано мотиваційний етап уроку, акцентувалася увага на практичних завданнях. Чітко реалізовані принципи взаємозв’язку з життям, доступності, послідовності. Простежувалися міжпредметні зв’язки з географією, історією. Учитель використала різні форми роботи: індивідуальну, фронтальну, групову.

Ніфантов В.В. організував для учнів 4-В класу  спортивно-розважальний захід «Розвиток фізичних якостей, швидкості, спритності в естафетах «Веселі старти». Три команди долали різноманітні конкурсні випробування на спритність, швидкість, міцність, зосередженість. Учитель врахував вікові особливості дітей, їхні інтереси, підтримував кожного впродовж змагань. Переможцям та учасникам представники Івано-Франківського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» вручили грамоти та медалі.

Відкритий урок «Місяць – супутник Землі» проходив у 5-В класі. Москалець Н.С. на етапі актуалізації опорних знань застосувала цікавий прийому «Не довчив... Допоможіть!», доречно використала музичний супровід - композицію Бетховена «Місячна соната», уривок з твору М. Гоголя  «Вечори на хуторі біля Диканьки».  Діти працювали над вирішенням проблемного питання. Пояснення теми педагог супроводжувала презентацією. Учні на основі почутого в робочих зошитах з друкованою основою доповнювали пропущені слова чи факти в тексті. Пізнавальними були випереджувальні завдання: народознавчий груповий міні-проект (українські приказки, прислів'я, загадки, пісні, прикмети про Місяць) та  повідомлення «Люди на Місяці». На етапі узагальнення та закріплення вивченого відбулося обговорення проблемного питання, підсумок уроку зроблено у формі прийому «Продовжіть речення».

У 1-Б класі Гойсан Н.М. провела відкритий урок «Які риси характеру розвиває спорт». Ліричний початок уроку сприяв позитивному настрою. Вчитель пригадала дітям тему, налаштувала на роботу, запропонувала кілька загадок про спорт. Учні прослухали цікаве оповідання, дібрали власні версії його закінчення, удосконалювали вміння правильно й чітко будувати речення, розвивали фантазію, асоціативне мислення. Педагог реалізувала принцип взаємозв’язку теми з реальним життям, запропонувала учням пригадати, хто з присутніх і яким спортом займається, скласти відповідну діаграму. Під час уроку вчитель ознайомила дітей з відомими спортсменами України, олімпійцями. Захоплюючим був момент, коли дівчата з класу продемонстрували присутнім акробатичні вправи. Учні працювали в групах, відгадували кросворди, на підсумковому етапі зробили самоаналіз своєї роботи на уроці.

Варнава О.Я. підготувала відкритий урок у 8-Б класі на тему «Грунти України». Змістовний, цікавий, пізнавальний матеріал збагатив учнів не тільки новими знаннями з предмета, а й розширив їхнє світосприйняття. На занятті яскраво реалізовано принципи міжпредметних зв’язків, зокрема з українською літературою, музичним мистецтвом, історією. Діти працювали з підручником, географічною картою, переглянули відеоролики. Оксана Яківна використала різні наочні матеріали, робила узагальнення після кожного етапу уроку,  заняття побудувала у формі пізнавального діалогу.

Курус В.М. провів для учнів 10 класу майстер-клас «Виготовлення виробів зі шкіри». Заняття було розпочато з організаційного моменту, який поступово перейшов у мотиваційний. Учитель запропонував хлопцям дізнатися вартість брелока зі шкіри в інтернет-магазинах, чим спонукав їх до власноручного його виготовлення. У процесі роботи педагог систематично пригадував учням правила техніки безпеки, надавав поради, контролював практичну частину заняття.

Відкритий урок «Зима – білосніжка». «Мільйон мільйонів сестричок» (за творчістю Зірки Мензатюк) у 3-А класі провела Костів Г.М. Заняття було розпочато з емоційного налаштування учнів до роботи. Учитель використовувала різні форми та методи, зокрема різновиди читання: коментоване, в особах, ланцюжком, декламувала вірш, зачитувала загадки, прислів’я та приказки. Діти підготували короткі повідомлення про зимові місяці, працювали в групах, переглянули відеоролик про казку Зірки Мензатюк. Як підсумок проведено гру «За і проти».

Шелефонтюк Б.І. під час відритого уроку «Сила слова» у 3-Г класі використала метод «Шість капелюхів», психологічну рольову гру, сенс якої полягав в тому, щоб розглянути одну і ту ж проблемну ситуацію з різних незалежних одна від одної точок зору. Заняття було розпочато з привітання-побажання, оскільки саме в доброму слові закладена «сила». Учитель розповіла учням про форми спілкування наших далеких предків, разом з учнями пригадала особливості усного та писемного мовлення, визначення притчі. Основна робота на уроці була зосереджена на опрацюванні притчі: діти пояснювали словосполучення, обговорювали проблемне питання, складали слова з лего-цеглинок, розвивали асоціативне мислення, виконували конструктивні вправи, складали сенкан, грали гру «Сніжна куля».  Спокійний і доброзичливий тон педагога налаштовував учнів на активну роботу. Закінчення заняття було взаємопов’язаним з його початком. Діти зробили висновок, що чуйність, любов, взаємоповага, вихованість – найважливіші риси кожної людини.

    

   

Урок-практикум «Чому треба берегти книжки? Книжкова лікарня» провела Барна Т.В. у 1-Г класі. На початку заняття діти обмінялися позитивними емоціями, вчитель мотивувала їх до цікавої роботи. На уроці учні виконували пізнавальні вправи: продовжували прислів’я, розшифровували послання, пригадували правила поводження з книгою, удосконалювали вміння розрізняти правильне від неправильного, працювали в групах. Швидко і вправно першокласники справилися з практичним завданням: отримавши книги в поганому стані, досліджували, що можна виправити, як їх врятувати. Педагог протягом уроку застосовувала метод ейдетики, що базується на вмінні вивчати нове не заучуванням, а послідовним створенням образів, з залученням уяви та мислення.

Сенюк Ю.В. у 4-Б класі провела відкритий урок «Чарівна подорож музичними станціями Франції». Чітко було поставлено мету заняття, визначено маршрути подорожі. Реалізовано міжпредметні зв’язки з географією, літературою, театральним та бальним мистецтвами. Усі присутні переглянули ряд цікавих відеофрагментів, ознайомилися з різними жанрами французької музики, виконували ритмічні вправи, демонстрували заздалегідь виготовлені карнавальні маски, впізнавали персонажа за мелодією, співали, грали на музичних інструментах, прослухали цікаві повідомлення однокласників, які перевтілювалися у фантастичні персонажі.

         Завідувач бібліотеки Мачишин О.І. організувала для учнів 3-В класу бібліотечний урок «Наша поетеса – Леся Українка». Ольга Іванівна розпочала заняття з декламації вірша Лесі Українки, застосувала метод рольової гри, підібрала цікаві відеоролики про письменницю, провела вікторину, ознайомила з літературною викладкою, презентувала розмаїття пісень на слова Дочки Прометея. Діти продемонстрували свої ілюстрації до віршів поетеси, декламували її твори, обговорювали їх, уважно і захоплююче слухали розповіді бібліотекаря про талановиту і надзвичайно мужню Лесю Українку.

У зв’язку із запровадженням навчання з використанням дистанційних технологій  урок української літератури у 5-В класі «Екзотика старовинних українських замків (за твором Зірки Мензатюк «Таємниця козацької шаблі» Йосипчук Т.М.  провела в онлайн-режимі. Під час заняття учні презентували заздалегідь підготовлені презентації, повідомлення про історичні пам’ятки, цікаві факти про них, демонстрували власні фото, зроблені у цих визначних місцях, пригадували основні події з твору, досліджували проблему збереження культурних та історичних пам’яток.

Переглядів: 547 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: