10:30
Тиждень педмайстерності

З метою реалізації науково-методичної проблеми, впровадження й використання кращих досягнень у практику роботи педагогічного колективу, залучення вчителів до творчого пошуку, стимулювання ініціативиу школі з 05.02 до 09.02. 2018 р. проходив тиждень  педагогічної майстерності «Формування та вдосконалення професійної компетенції творчого педагога як умова забезпечення розвитку життєвих компетентностей особистості".

Програма тижня поєднала різні напрями роботи педагогів. Проведені заходи та заняття були цікавими, пізнавальними, сприяли всебічному творчому, інтелектуальному та естетичному розвитку учнів.

Інтерактивне заняття «Бібліотерапія», яке підготувала вчитель зарубіжної літератури Титова Є.Г., збагатило учнів пізнавальною інформацією про роль книги у житті людини.

        Гра-естафета «Веселі старти» для 5-х класів, яку провів учитель Яцущак С.М., сприяла розвитку фізичної культури школярів, удосконалювала навики роботи в команді. Цікаві конкурси, естафети, підтримка вболівальників та класних керівників – все це створювало справжній суперницький дух зі щирими емоціями.

Урок-діалог «Школа і шкільне життя. Правила поведінки в школі» у 8-Б класі провела Чижик Я.Я. Восьмикласники розповідали про час проведений у школі, звернули увагу на правила поведінки. Завдання на уроці сприяли розвитку комунікативних вмінь та навичок, діалогічного мовлення, запам’ятовуванню лексичного матеріалу.

Емоційно пройшла інтелектуальна гра «Розумники і розумниці» в 1-Б класі. Діти продемонстрували свої знання з різних предметів. Учитель Безпалько Н.С. вдало підібрала конкурсні завдання, які розвивали пам'ять, логічне та творче мислення, кмітливість, мовленнєві вміння. Групова робота вимагала зібраності, толерантності. Це сприяло розвитку вміння висловлюватись, переконувати, вести діалог, дискусію. Позитивним завершенням гри стала пісня про дружбу, яку виконали всі учні класу.

Мета бібліотечного уроку-вікторини «Найрозумніший читач»- розвиток читацької компетенції учнів. Шестикласники впізнавали казкових героїв, відгадували авторів за цитатами їхніх творів, демонстрували свою обізнаність з бібліотечною справою. Макар В.І., бібліотекар школи, підготувала учасникам солодкі сюрпризи.

Годину спілкування «Зима – чарівна пора року» провела вихователь ГПД 1 класу Ліуш Н.Б. Мета цього заходу: збагатити словниковий запас учнів, формувати комунікативну компетентність, мовленнєву культуру школярів, розвивати діалогічне мовлення, пам’ять, мислення, виховувати ввічливість, повагу до старших і однолітків. Година спілкування повністю відповідала віковим та індивідуальним особливостям учнів. Добре був підібраний аудіоматеріал, ілюстрації. Дітям було цікаво брати участь у бесідах та іграх, які розкривали тему заняття.

За допомогою мультимедійних технологій на всіх проведених заходах створювалася атмосфера напружених розумових і креативних зусиль, які захоплювали всі сфери психологічної діяльності учнів.

 

 

Переглядів: 632 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: