12:44
Тиждень педмайстерності вчителів, що атестуються

Відповідно до плану роботи школи на рік, з метою підвищення фахового рівня педагогічних працівників, відпрацювання навичок готовності вчителів до впровадження в практику  інноваційних технологій, підвищення рівня самоосвіти педагогів, ознайомлення з результатами роботи вчителів, які атестуються, удосконалення педагогічної діяльності молодих спеціалістів  у школі з  04.02 до 15.02.2019  року проведено декаду  педагогічної майстерності «Створення імпресуючих моментів у житті учнів засобами навчальних дисциплін»

      Протягом тижня педагоги проводили різноманітні заходи, спрямовані на розкриття теми тижня.  Урок на тему «Прогресіо – рух вперед» у 9-А провела Тріфонова Т.П., яка вміло поєднала класичні форми роботи з інтерактивними. Діти грали гру «Так чи Ні», почули чимало цікавої інформації про визначних математиків, працювали в групах, виконували індивідуальні завдання, які підготували самі для однокласників.

 




 

      Федоряк Л.І. провела для 5-А класу вікторину «Сходинки до знання мови». Дотепні ведучі, цікаві конкурси, королева Мова, емоційні глядачі, поради від О.Авраменка створювали позитивну атмосферу. Під час виконання різноманітних завдань дітям довелося проявляти не тільки свої знання з мови, але й кмітливість, винахідливість, уміння працювати в команді. На завершення вікторини всі присутні виконали гімн українській мові.



 


 


 

      Урок на тему «Формування правильної постави засобами вправ гімнастики, фітнесу, йоги і танцювальних рухів» у 1 В/Г класах  провела Розман Л.Б. Першокласники з букв складали слово «спорт», пояснювали його значення, підбирали до складових літер асоціації. Під музичний супровід проведено розминку, виконано ряд цікавих вправ, гімнастичних та танцювальних рухів.



 


 


 

     Шестикласники взяли участь у позакласному заході «Цікавий світ музики». Учитель Котович І.В. підготувала музично-пізнавальні конкурси для трьох команд. Діти відгадували мелодії, співали в  караоке, впізнавали композиторів за портретами, відповідали на питання з предмета, добирали якнайбільше слів, які б починалися на відповідні ноти. Команди нагороджено грамотами і солодкими призами.



 



 


 


 

Цікаво і весело пройшла конкурсно-розважальна гра «Звучи, рідна мово», яку  провела Смадич Б.Б. для шестикласників. Команди презентували себе, свій девіз. Учитель підготувала завдання різного характеру. Учні за відеоцитатами впізнавали літературних героїв, виконували мовні задачі, підбирали якнайбільше прикметників до іменників, розвивали асоціативне та образне мислення, виконували конструктивні завдання, декламували поезії. Завершилась гра піснею у виконанні учениці 6-В класу Соровецької Вікторії. Учасники отримали солодкі призи, поглибили знання з предмету.

 



 

Коцан Г.Ф. провела урок у 1-В класі з предмета «Я досліджую світ»  на тему «Як берегти книжку». На початку заняття вчитель провела ранкове коло, під час якого діти удосконалювали вміння вітатися, спілкуватися, гратися та займатися колективною діяльністю. Цікаво, з елементами ейдетики проходив етап актуалізації опорних знань. Галина Федорівна протягом уроку спрямовувала діяльність дітей, спонукала до роздумів. Навчання відбувалося у формі гри, учні виконували завдання творчого характеру, пізнавально-розвивальні вправи на співставлення та порівняння, створення колективної розповіді за малюнками. Важливим було те, що навчальний матеріал був взаємопов’язаний із життям. Першокласники навчилися виводити чорнильні плями, чітко усвідомили правила бережливого поводження з книгою. Діти позитивно налаштовані на роботу, активні, сміливі, творчі. 



 


 

Урок позакласного читання «Вчитаймося в Лесине слово іскристе» у 4-А класі відзначався своїм ліричним спрямуванням. Вступне слово вчителя Стрільців Г.М. мотивувало учнів до роботи. Діти розповідали цікаві факти із життя Лесі Українки, декламували поезії, складали сенкани, добирали асоціації. Вміло реалізовано міжпредметні зв’язки з екологією, астрономією, музичним мистецтвом, біологією.



 


 

Урок на тему «Соціально-економічний розвиток українських земель у складі Російської імперії» у 9-Б класі провів Сініцин С.Г. За типом – це урок засвоєння нових знань. Учитель віддав перевагу лекційній формі проведення уроку під супровід мультимедійної презентації, працював з географічно-історичною картою.



 


 

Наконечна Н.С. підготувала змістовний та актуальний методичний захід «Як допомогти дитині вчитися? Особливості застосування елементів ейдетики в навчальному процесі». Оскільки педагог успішно пройшла сертифіковані курси з даного питання, то вміло і доступно донесла матеріал колегам. Учитель зазначила, що конструювання уроку з використанням елементів ейдетики формує новий підхід до освітніх та виховних технологій,  дозволяє кожному учню комфортно, легко та з задоволенням здобувати нові знання. Саме тому вже в початковій школі необхідно вчити запам'ятовувати матеріал швидко і якісно, збільшувати можливість пам'яті учнів, розвивати творчу уяву, фантазію учнів,образне мислення, вчити мислити послідовно, асоціативно, розвивати просторову орієнтацію та уявлення. Окрім теоретичного матеріалу, вчителі отримали практичні навики. Наталія Степанівна показала, як практично можна використовувати знання з ейдетики та мнемотехніки на різних уроках, провела короткий майстер-клас для всіх присутніх.



 


 

Особливим був позакласний захід «12-й клас в житті сучасної людини», який провела вчитель інформатики Слюсар О.В. Неординарність його полягала в тому, що учасниками заходу були команда вчителів та збірна команда семикласників. Глядачі з цікавістю спостерігали, як педагоги та учні відповідають на загальні питання з інформатики, розгадують ребуси, проявляють винахідливість, фантазію під час конкурсу «Хто я?», володіють технікою міміки та жестів, працюють в мережі Інтернет. Захід залишив позитивні враження  як у глядачів, так і в учасників команд.



 

Педагогічна майстерність - це професійне вміння оптимізувати всі види навчально-виховної діяльності, спрямувати їх на всебічний розвиток та вдосконалення особистості, що забезпечує високу організацію педагогічного процесу.



 


 


 


 


 

Переглядів: 1186 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: