10:26
Тиждень природознавства та географії

           З 7 по 11 жовтня у школі проходив  тиждень природознавства та географії.

          Проведено чимало цікавих заходів, серед яких найбільш емоційно-піднесено пройшла екскурсія до Наукового музею «Нова енергія». Учні 5-6 класів були в захопленні від побачених експонатів, від того, що їх можна торкатися, приводити в дію, гратися м’ячем і піском, бігати, фотографувати, моделювати. Учні проаналізували побачене, поділилися враженнями.


 

 

        У 10-х класах  Москалець  Н. С. провела пізнавальну гру-конкурс «Галопом по Європі». Цікаві конкурсні завдання різного рівня складності та спрямування вдосконалювали в учнів не тільки раніше здобуті знання й навички, але й розвивали логічне та асоціативне мислення.


 

           Варнава О.Я. провела факультативне заняття «Цікава географія». Учитель поєднала різні форми роботи, презентувала цікаві відеоролики про найнебезпечніші вулкани світу. Діти коментували побачене, доповнювали, працювали з підручниками, з картою.


 

Урок «Економічне та політико-географічне положення України» у 8-А класі був спрямований на реалізацію основних освітніх компетентностей. Ціннісно-смислова компетентність виражалася у тому, що завдання сприяли розвитку в учнів здатності бачити та розуміти навколишній світ, зокрема рідний край, орієнтуватися в ньому, усвідомлювати свою роль і призначення. Вступне слово вчителя, виконання патріотичної пісні, згадка про Т.Шевченка – все це сприяло загальнокультурному розвитку учнів. У рамках навчально-пізнавальної компетентності школярі удосконалювали свої знання про економічне положення нашої держави, працювали з географічною картою, визначали позитивне та негативне у географічному положенні України. Загалом урок проходив енергійно, учні були активними та уважними.


 

          Для семикласників Варнава О.Я. підготувала інформаційно-пізнавальну презентацію на тему  «Виробництво очима дітей». Учитель ознайомила учнів з основними галузями сільського господарства, діяльністю фабрик та заводів, літакобудуванням, видавничою справою та іншими розвиненими галузями нашої держави.

          У рамках тижня вчителі природознавства та географії спрямували зусилля на розкриття важливої ролі географії у суспільстві. Адже саме ці науки формують уявлення про природу нашої планети і про суспільство.


 

Переглядів: 656 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: