10:55
Тиждень зарубіжної літератури

         З 12 до 16 лютого в школі проходив  тиждень зарубіжної літератури «Формування загальнолюдських цінностейособистості шляхом використання художнього твору та ІКТ».

 

 

Флешмоб «Золота книжкова полиця нашої школи» був добрим стартом тижневих заходів. Учителі та учні школи зібралися у фойє з улюбленими книгами, коментували свій вибір, ділилися враженнями від прочитаного.

Цікавою була презентація-дослідження «Священні книги світу». Учні опрацювали чимало інформації, узагальнили її, підвели підсумки. Найемоційнішим моментом заходу був виступ запрошеного гостя Довгана Ю.Л., доцента кафедри історіографії і джерелознавства. Цікава подача матеріалу, неймовірні факти про священні книги різних народів активізували увагу всіх присутніх.

        Семикласники підготували презентацію «Книга, яка змінила нас». Діти виконували різноманітні завдання творчого характеру, працювали з цитатами тексту, порівнювали твір з іншими. Такі форми роботи мотивували присутніх до прочитання книги, яка здатна змінити життя.

Незвичною для педагогів та учнів школи виявилася літературна акція «5 хвилин у полоні зарубіжної поезії про кохання».  Перший урок у день проведення акції розпочинався з виразного читання ліричної поезії зарубіжного автора. Логічним продовженням даної акції був конкурс читців «Мелодія серця». Учні декламували твори мовою оригіналу (італійською, польською, російською), українськими перекладами. При визначенні переможців враховувалися артистизм, відчуття художнього слова, ритму.

Учні 5-11 класів взяли участь у конкурсі презентаційних плакатів «Наш улюблений автор і твір». Роботи були представлені у фойє на ІІ поверсі школи.

З метою виховання почуття доброти, милосердя, щирості, любові, учителі зарубіжної літератури запропонували дітям взяти участь у Всеукраїнській акції «Збери і передай». Книги зарубіжних авторів учні передали до дитячої міської лікарні.

Проведені заходи в рамках тижня не тільки поглиблювали уявлення про предмет, розширювали кругозір, але й сприяли формуванню різнобічно розвиненої, гармонійно і інтелектуально розвиненої особистості.

 

Переглядів: 808 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: