09:09
Тиждень зарубіжної літератури


 

          У школі з 8 по 18 квітня проведено тиждень зарубіжної літератури «Література – мистецтво слова».

           Розпочато тиждень з виставки-конкурсу плакатів-унаочнення за творчістю В.Шекспіра. Адже саме у квітні відзначатимуть 455-річчя з дня народження великого письменника і драматурга.



 


 

          У формі відкритої кафедри вчитель Белей Н.І. разом з десятикласниками провела захід «Світовий досвід вивчення літератури». Педагог розпочала зі вступного слова про мистецтво  літератури, презентувала відеоролик від учнів школи, в якому вони розповіли про своє захоплення зарубіжною літературою. У головній частині школярі коментували заздалегідь підготовані презентації про стиль вивчення зарубіжної літератури у різних країнах світу, зупинялися на основних і цікавих моментах у системі закордонної освіти. На завершення учні висловили власні пропозиції щодо освітнього питання.


 

           Не менш пізнавально пройшло інтелектуальне змагання між командами 8-А і 8-Б класів «О Мельпомено, ти чоло моє звінчай!». Надія Іванівна пояснила правила гри, представила журі. Команди вдало підібрали собі назви, гасла та емблеми. Під час бліц-турніру діти проявили високий рівень знань із зарубіжної літератури. Різноманітні форми завдань: випереджувальні, асоціативні, творчі - активізували увагу як учасників, так і глядачів. Оригінально проявили себе учні у декламаторському випробуванні. Загалом захід пройшов енергійно, інформаційно насичено.


 


 


 


 


 



 

Сучасні діти вимагають сучасного підходу у вивченні предметів. Саме тому вчителі зарубіжної літератури організували у соцмережі Інстаграм флешмоб «Я люблю і читаю зарубіжну літературу».

          Педагоги та учні школи брали участь у відкритті загальноміського тижня зарубіжної літератури «Літературний Станіслав.ІФ».

           У школі відбувся конкурс лепбуків на якому учні представили оригінальні роботи, проявили свою креативність та обізнаність. Кращі лепбуки відправлено на загальноміський конкурс, на якому роботи Турило-Барабаш Анастасії (7 клас), Іванюк Тетяни, Ханас Олександри (10 клас) посіли І місця.



 


 


 

           ІІ місце на загальноміському конкурсі із зарубіжної літератури «О, велич таланту» у номінації «Проза» зайняла учениця  Йосипчук Вікторія (7-А).

           Чимало учнів 5-9 класів взяли участь у конкурсі виразного читання творів В.Шекспіра та віршів про нього.



 

          Емоційно, натхненно пройшов усний літературний журнал «Актуальний Шекспір, або життя після смерті». Євгенія Георгіївна продумала кожен етап роботи. Глядачі мали нагоду ознайомитися з життям видатного митця, на захід завітали королева Англії, персонажі трагедії «Король Лір», учні переглянули відеофрагменти з фільмів за творами В.Шекспіра, прослухали декламаторів, були свідками дискусії «шекспірівця» та «антишекспірівця». Захід проведено на високому методичному рівні.


 


 

          Протягом тижня всі охочі могли ознайомитися з виставкою дитячих ілюстрацій до творів зарубіжних письменників, яка була розміщена у фойє ІІ поверху.



 

На  урочистому закритті загальноміського тижня зарубіжної літератури учні, переможці конкурсів, та їхні вчителі отримали грамоти та дипломи від Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради.



 

Переглядів: 1260 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: