14:20
Тиждень зарубіжної літератури

         Відповідно до плану роботи ліцею, з метою підвищення інтересу до читання творів зарубіжної літератури, культурної компетентності учнівської молоді, популяризації творчої майстерності вчителів зарубіжної літератури, організації пошукової та самостійної роботи учнівської молоді, виховання поваги до літературних та культурних традицій народів світу, формування естетичних смаків у закладі з 19 по 27 жовтня проведено тиждень зарубіжної літератури.

         Тиждень розпочато з квесту «Феєрія епох», який провела вчитель Белей Н.І. для учнів 9-х класів. Особливість цього заходу була в тому, що конкурсні завдання готували десятикласники. Цікаво, естетично оформлені презентаційні столи кожної епохи. Учасники вміло справлялися з різноманітними завданнями, які сприяли розвитку творчого та образного мислення, удосконаленню раніше здобутих знань та навичок. Надія Іванівна організувала конкурс творчих робіт «Обкладинка улюбленої книжки». Учні підготували майстерно виконані зразки обкладинок, презентували їх у фойє ІІ поверху. Діти продемонстрували не тільки свої знання та літературні вподобання, а й художній талант, фантазію.


 

 

          У 6-Б класі Белей Н.І. провела літературні змагання «Я честь віддам титану Прометею». Дві команди оперативно і правильно виконували цікаві завдання: розпізнавали богів за характеристиками, відгадували кросворди, готували подячний лист Прометею, розташовували фрагменти міфів у певній послідовності, декламували поезії різних авторів про Титана. Учитель підготувала для всіх присутніх пізнавальний тематичний відеоролик. Змагання завершилося привітанням переможців.

 Вікторину «Міфи народів світу» провела Показацька Г.В. Діти пригадали найцікавіші моменти з грецької міфології, під час конкурсів розвивали пам’ять, увагу, кмітливість, асоціативне мислення. У рамкам заходу вчитель презентувала літературну викладку.

 

Відбувся цікавий флешмоб в інстаграмі «Я люблю й читаю зарубіжну літературу»

          Урок позакласного читання в 7-А класі «Тема булінгу у світовій літературі» провела Титова Є.Г. Протягом заняття учні зробили детальний аналіз оповідання Гі де Мопассана «Батька Сімона», порівняли два варіанти перекладу даного твору, переглянули, обговорили відеоепізод «Олівер проти Ноя Клейпола». Діти ознайомилися з сучасними авторами, новими напрямами в літературі. На занятті використано добірку ілюстрацій, а також презентацію, створену учнями.

 

 

Переглядів: 878 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: