13:16
Відзначення 150-ліття з дня народження Леся Українки

З метою належного відзначення ювілею письменниці, пробудження інтересу учнів до вивчення творчої спадщини Дочки Прометея у закладі  проведено ряд заходів.

        Літературний ранок «Обернуся в легенду» у 8-В класі провела Смадич Б.Б. Учні ознайомилися з цікавими фактами з життя Лесі Українки, переглянули  інформаційно-пізнавальну презентацію, аналізували творчість письменниці, декламували вірші поетеси.

      

  Серветник М.В. для учнів 9-В класу підготувала усний журнал "Відома й невідома Леся Українка", з якого діти дізналися цікаві факти про батьків поетеси, її братів і сестер, про захоплення юної Лесі. Вчитель звернула увагу на непрості стосунки із Сергієм Мержинським, якого вона доглядала, будучи сама хвора. Прозвучали вірші "Як дитиною, бувало...", "Стояла я і слухала весну", "До мого фортепіано". Дев'ятикласники довідалися, що Леся Українка була справжньою патріоткою, інтелектуалкою, феміністкою.

Віртуальну екскурсію «Місцями життя Лесі Українки» для учнів 11-А класу провела Юзишин О.І. Діти переглянули цікаві відеофрагменти, світлини, прослухали спогади про письменницю, проаналізували неповторність і могутню силу її таланту.

        Учні 9-Б класу з учителем Федоряк Л.І. переглянули і обговорили документальний фільм «Наша Леся».

        Десятикласники під керівництвом Оксенич В.М. створили буктрейлер до 150-річчя з дня народження Лесі Українки.

        Літературна подорож «Дитинства світ чарівний і прекрасний» проходила у 5-Б класі. Ткачук У.В. запропонувала  учням розгадати криптограми, в яких були зашифровані назви дитячих віршів Лесі Українки. Діти вправлялися в декламуванні поезій, поринули у чарівний світ казки, де спробували себе в ролі мультиплікаторів, виконали власне озвучення мультфільму, знятого за мотивами твору письменниці. Насамкінець спільно створили фотоколаж, де поєднали творчість поетеси з дитячими спогадами про щасливе дитинство.

          Учні 5-В класу під керівництвом Йосипчук Т.М. створювали рекламні буклети «Безсмертна донька мудрого народу», вправлялися у декламації віршів Лесі Українки.

Бібліотекарі ліцею провели «Поетичний віршограй Лесі Українки», в результаті якого створили відеоролик, який опублікували на сайті закладу. Творчі роботи учні 1-4 класів мали нагоду презентувати в рамках мистецького конкурсу «Краща ілюстрація до творів Лесі Українки».

          Загалом всі заходи були спрямовані на те, щоб передати силу і глибину поетичного світу Лесі Українки, поглибити знання про її життєвий і творчий шлях.

 

 

Переглядів: 534 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: