13:39
Всеукраїнський місячник шкільної бібліотеки

З 1 до 31 жовтня проведено місячник бібліотеки. 30 вересня для читачів ліцею бібліотекарі Мачишин Ольга Іванівна, Макар Віра Іванівна підготували цікаву викладку літератури «Екологія. Природа. Я», якою й розпочинався  Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек  2020 року  під гаслом  «Шкільна бібліотека та екологічна просвіта учнів».

 

 

        З учнями четвертих класів бібліотекарі провели  бесіду «Екологія. Природа. Я», під час якої висвітлювали проблеми навколишнього середовища, знаходили шляхи їх подолання. Цікавими для дітей були викладки літератури та повідомлення за розділами:  «Ліси – легені планети»,  «Чиста водиця – світу цариця», «Природа – муза видатних людей».

        Для  третьокласників було продемонстровано  мультимедійну презентацію книги  «Врятуй світ». Мотиваційними та пізнавальними для учнів були відеоролики про сортування сміття.

Протягом першого тижня діти представляли свої  малюнки на екологічну тематику,  презентували авторські екоказки про пластикові пляшки.

          13 жовтня для учнів 6-А клау проведено бібліотечний захід  «Дихає природа нашими гріхами». Метою заходу було  формування екологічної свідомості та популяризація екостилю життя, навчання дбайливому ставленню до довкілля та розумному використанню природних ресурсів.  Учні-дослідники піднімали актуальні питання з екології,  підготували цікаві тематичні міні-проекти.

Бібліотекарі ліцею для учнів 7-8-х класів провели бібліопікнік «За нас ніхто планету не врятує». Присутнім було запропоновано наступні «частування»: «Озонова діра», «Парниковий ефект», «Охорона довкілля» та «Наслідки кислотних дощів». Мачишин О. І. та Макар В. І. розповіли про правила поведінки на природі, ознайомили дітей з цікавими фактами про збереження лісів та водойм. Учасники складали  продовження  висловів  і цитат про природу, ділилися враженнями про туристичні подорожі.

Традиційно в рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек проведено ряд бібліотечних уроків для учнів 2-х класів «Свято книги. Посвята в читачі». Під час занять діти ознайомилися з презентацією «Як не можна поводитися з книгою», засвоїли правила користування  книгами. Проводити свято бібліотекарям допомагали  учениці  5,8  класів, які інсценізували ситуативні діалоги.  Наприкінці заходу кожен другокласник обрав цікаву книгу для читання.

З метою залучення дітей до читання та розширення можливостей використання книги  завідувач бібліотеки Мачишин О.І.  активно рекламувала на сторінці в мережі «Фейсбук» «Бібліотека ліцею№19»  нові літературні надходження.

        У рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек проведено щорічну акцію «Подаруй бібліотеці книгу». Бібліотечний фонд поповнено на 15 примірників.

         Загалом робота бібліотекарів була спрямована на те, щоб кожен учень усвідомив, яку  важливу роль відіграє книжка у процесі формування пізнавальних інтересів, самостійності мислення, прагнення до самоосвіти.

 

Переглядів: 806 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: