09:41
Вшанування 205-ї річниці від дня народження видатного українського поета

Відповідно до планів роботи школи, Департаменту  освіти та науки Івано-Франківської міської ради, з метою вшанування 205-ї річниці від дня народження видатного українського поета, прозаїка, художника, громадського діяча Тараса Шевченка у закладі проведено  тематичний тиждень «Слово Тараса – наша зброя і окраса».

         У перший день відбувся конкурс читців поезії, присвячений 205-ій річниці від дня народження Т.Шевченка. Діти декламували вірші Кобзаря, присвячені поету твори, авторські поезії. Журі визначило переможців у різних номінаціях. Представником школи на загальноміському конкурсі читців поезії  був учень 9-Б класу Чепіжко Максим, який  зайняв  І місце за його  підсумками.




 




 



 



 

У рамках тижня проходила  Всеукраїнська  українознавча гра «Соняшник», учасниками якої були 57 учнів. Координатор гри Смадич Б.Б. своєчасно оформила і відправила  відповідні матеріали.

   Квест «Чи знаєш ти Шевченка» провела Йосипчук Т.М. з  учнями 10 класу. Завдання з різних галузей, які пов’язані з життям та творчістю Кобзаря, вимагали від учасників швидкості виконання, кмітливості, творчо-аналітичного мислення, креативного підходу. Команди за маршрутними листами рухалися до кабінетів географії, біології, англійської мови, фізики, математики, до бібліотеки,  отримували від педагогів тематичні завдання. У той час інші учні брали участь у вікторині,  здобуті бали віддавали тій чи іншій команді. В результаті десятикласники отримали позитивні емоції, ще раз переконалися в унікальності феномену Т.Шевченка, вдосконалили досвід командної роботи.




 

      



 

Протягом тижня проходив конкурс на кращий комікс до творів Т.Шевченка. Учні вдало поєднали малюнки з текстами, показали власний погляд на певні епізоди з поезій Кобзаря.




 



 

Загальношкільна гра-конкурс «Незакінчені цитати» проходила активно і змістовно. Смадич Б.Б. підібрала найбільш відомі цитати Т.Шевченка, які потрібно було продовжити. Діти виразно декламували уривки, визначали, з яких вони творів. За правильні відповіді отримували солодкі призи. Конкурс завершився колективним декламуванням «Заповіту».

 

Протягом тижня вчителі-філологи збирали матеріал для загальношкільного  тематичного  фотоколажу «Я і Шевченко», який згодом буде оформлено і розміщено у фойє школи.


Учасники шкільного театру «Дебют» успішно презентували інсценізацію на загальноміському Шевченківському святі для педагогічної громадськості міста «Схиляєм голову перед Шевченком».

        







 

Переглядів: 680 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: