12:34
Засідання педагогічної ради

3 січня 2020 року в школі  відбулось засідання педагогічної ради «Формування безпечного  освітнього простору, запобігання  булінгу в закладі».

Директор школи Микола Миколайович Білоокий  наголосив на актуальності даного питання, важливості створення середовища, безпечного для всіх учасників освітнього процесу.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Бат Г.В. у своїй доповіді звернула увагу присутніх на безпечне освітнє середовище як умову забезпечення якості освітнього процесу, на важливий критерії його оцінювання — захист здобувачів освіти від будь-яких форм насильства та дискримінації. Було висвітлено правові аспекти, алгоритм діяльності закладу освіти як суб’єкта міжвідомчої взаємодії у сфері запобігання та протидії  цькуванню (булінгу), значення педагогічного спостереження за дітьми, уважного ставлення до виявлення у дитини ознак потерпілої від насильства, роль вчителя як медіатора у розв’язанні конфліктів між учнями, важливість комунікації з батьками школярів.У практичній частині педради  соціальний педагог Мандибур М.Р. , практичний психолог Пасічняк Н.І. провели з педагогами інтерактивне заняття з елементами тренінгу: вправи «Marshmallow chalenge» і «Серце любові», мозковий штурм ««Роль учителя в ситуації булінгу в учнівському колективі». Педагогічні працівники  працювати в групах, обговорювали шляхи попередження агресивної поведінки дітей, методи формування толерантної поведінки  і ціннісних життєвих навичок у здобувачів освіти, розв’язували кейсові ситуації, знаходили конструктивні способи поведінки педагога у випадку булінгу в учнівському середовищі.

Переглядів: 677 | Додав: oleg_berlin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: